Alytuje nukritus lėktuvui žuvo politikas V. Galvonas

  • Teksto dydis:

Penktadienį Alytaus aerodrome nukritus privačiam lėktuvui žuvo buvęs Seimo narys, buvęs finansų viceministras 57 metų Vytautas Galvonas.

Tai BNS patvirtino Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Kristina Janulevičienė.

Nelaimė įvyko po 19 valandos. Bendrasis pagalbos centras gavo pranešimą, kad Miškininkų gatvėje, aerodrome, nukrito lėktuvas, galbūt žuvo žmogus.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente BNS informavo, kad nukrito privatus orlaivis JAK 55M. Pirminiais duomenimis, juo skrido vienas žmogus.

K.Janulevičienės teigimu, lėktuvas buvo akrobatinis vienvietis. Jis nukrito aerodromo teritorijoje, ant pievos.

Civilinės aviacijos administracijos direktoriaus pavaduotojas Alvydas Šumskas LRT laidai „Panorama“ sakė, kad Alytuje vyko akrobatinio skraidymo stovykla.

„Tikrai ne techninės problemos. Buvo atliekama gana paprasta figūra - suktukas, tačiau neužteko aukščio „išeiti“ iš suktuko“, - tvirtino A.Šumskas.

Dėl V.Galvono žūties užuojautas pareiškė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė ir premjeras Algirdas Butkevičius.

Iš Anykščių kilęs V.Galvonas pagal išsilavinimą buvo fizikas. Atkūrus nepriklausomybę jis užsiėmė verslu, buvo bendrovės „Ogmios centras“ prekybos direktorius, „Ogmios Astra“ generalinis direktorius, „Šiaurės miestelis“ direktorius. 2003 metais jis tapo tuometinio prezidento Rolando Pakso patarėju. 2004 metais išrinktas į Seimą, 2013 metais paskirtas finansų viceministru, tačiau kilus įtarimų dėl iš lošimo bendrovės savininko gautos paskolos pernai liepą iš pareigų pasitraukė.

V.Galvonas buvo partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA  NA portretas
kažkoks čia mirties virusas skraido _______vieni "girti" į jūrą nukrenta ,kiti užgesina variklį ir krenta į žemės gelmes ,nėra gyviesiems vietos ,nei ant žemės ,nei danguje ______saulė kibirkščiuoja ,žmonės į kapus važiuoja ,,,,sėkmės ,gimti sunku , o mirti dar sunkiau ,kai nesuspėji ,,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių