Akmenės miške paklydęs grybautojas rastas po dviejų parų

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 24-osios rytą policijos pareigūnams paskambinęs vyras papasakojo, kad miške dingo jo 72 metų brolis, su kuriuo pranešėjas grybavo praėjusią dieną. 

Vis vylėsi, kad senolis atsiras ir patys jo ieškojo, tačiau praėjus parai artimieji pagalbos vis tik kreipėsi į policiją. Nedelsdami pradėję dingusiojo paiešką, pareigūnai kartu su artimaisiais leidosi į Akmenės r. esantį  Skabeikių mišką.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Akmenės rajono policijos komisariato pareigūnai, pradėję vyro paiešką, su juo susisiekė mobiliuoju telefonu ir nusistatę galimą jo buvimo perimetrą, žingsnis po žingsnio judėjo tikslo link. „Paiešką sunkino tai, kad pasiklydęs grybautojas sunkiai orientavosi aplinkoje, jis pareigūnams negalėjo įvardyti nė menkiausios užuominos apie savo buvimo vietą, o naudoti tarnybinių automobilių garsiniai signalai rezultatų taip pat nedavė", - apie vykdytą paiešką pasakojo Telšių apskr. VPK Akmenės r. PK Veiklos skyriaus viršininkas Renatas Kenstavičius.

Pareigūnai, kartu su artimaisiais ir aplinkiniais gyventojais, visą dieną tankiame, sunkiai prabrendamame miške ieškoję senolio, paiešką tęsė ir naktį. Pasitelkus dar daugiau vietinių gyventojų ir sustiprinus policines pajėgas, miškas toliau buvo apieškomas ir nuo pat ankstaus ketvirtadienio ryto. Po parą trukusios paieškos, ketvirtadienio vidudienį, pareigūnams ir paieškoje dalyvavusiam dingusiojo broliui, senolį pavyko rasti. Laimei, po dviejų miške praleistų parų, Akmenės rajono gyventojas buvo sąmoningas, klaidžiodamas miške jis nepatyrė sužalojimų. Iš miško išvestas paklydęs grybautojas perduotas medikų apžiūrai.

Pareigūnai dar kartą įspėja gyventojus būti atidžiais grybaujant. Žmonės ypač turėtų pasirūpinti senyvo amžiaus artimaisiais, kurie dažniausiai ir neberanda kelio namo. Pareigūnai taip pat ragina nedelsti ir policijai operatyviai pranešti apie miške pasiklydusį žmogų. Tik pasitelkus visas būtinas priemones, paklydėlį įmanoma surasti, kol jo gyvybei negresia pavojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių