Aiškėja, kas galėjo sukelti tragišką avariją Ukmergės rajone

  • Teksto dydis:

Tragiška avarija Ukmergės rajone, per kurią žuvo du Rusijos piliečiai, galėjo įvykti užmigus vairuotojui iš Rusijos, sako policija.

Apie 10.30 val. Bernotiškių kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje Kaunas–Zarasai–Daugpilis, pirminiais duomenimis, mikroautobusas „Hyundai Starex“ įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kur susidūrė su Ukmergės kryptimi važiavusiu krovininiu automobiliu „MAN TGA 26.400“ su priekaba „Wielton“, vairuojamu 63 metų Lenkijos piliečio.

Po susidūrimo abi transporto priemonės nuvažiavo nuo kelio.

Per eismo įvykį žuvo „Hyundai“ 48 metų vairuotojas. Kartu su juo važiavę 49 ir 62 metų keleiviai dėl patirtų sužeidimų nuvežti į ligoninę, kur 49-erių vyras mirė. Vyresnysis ištiktas komos.

Visi trys šiuo automobiliu važiavusieji – Rusijos piliečiai. Mikroautobuse prispaustus nukentėjusius išvadavo ugniagesiai.

Nukentėjo ir vilkiko vairuotojas, jam paskirtas ambulatorinis gydymas.

Pirminiais policijos duomenimis, „Hyundai“ vairuotojas galbūt užmigo prie vairo.

Lietuvos kelių policijos tarnyba primena, kad draudžiama vairuoti transporto priemonę asmenims, neturintiems šios teisės, taip pat neblaiviems, apsvaigusiems nuo psichiką veikiančių medžiagų ar nepasinaudojusiems teisės aktų nustatytu privalomu kasdieniu poilsiu.

Neleidžiama vairuoti susirgus ar pavargus, jeigu dėl to gali kilti pavojus eismo saugumui, duoti transporto priemonę vairuoti asmenims, kurie yra paveikti bent vieno iš pirmiau nurodytų veiksnių arba neturi teisės vairuoti šios transporto priemonės.

Vairuodamas transporto priemonę, vairuotojas privalo laikytis vairuotojo pažymėjime nurodytų sąlygų.

Siekiant išsiaiškinti įvykio aplinkybes ieškomi šios eismo nelaimės liudininkai.

Įvykį mačiusius prašoma kreiptis į Vilniaus apskr. VPK Kelių policijos vyr. tyrėją Laimutį Kublicką, (Vilniuje, Mėnulio g. 11, kab. 509, tel. (8 5) 271 9454, el. p. laimutis.kublickas@policija.lt) arba skyriaus viršininką Alvarą Bacevičių (kab. 511, tel. (8 5) 271 9442, el. p. alvaras.bacevicius@policija.lt).


Šiame straipsnyje: tragiška avarijaeismo nelaimėavarija LTžuvo žmonėsieško liudininkų

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gaila jaunų žuvusių vyrų

Gaila jaunų žuvusių vyrų portretas
Bet dar gerai kad jie ne su lengva mašina susidūrė, bet su fūra. Jeigu su lengva, tai iš jos taip pat butu žuvusių kiek joje ten butu važiave, visi galėjo žūti, o kai fūra pasimaišė ir tai sužeidė furistą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių