„Žalgiris“: užteks spekuliacijų. Legendinė komanda gyvuos!

Ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgiris“ išplatino pranešimą, kad trejus metus komandą rėmęs verslininkas Vladimiras Romanovas pasitraukė iš klubo valdybos pirmininko pareigų. Tačiau Lietuvos čempionų komanda nėra palikta likimo valiai.

Ilgametis klubo valdytojas V.Romanovas „Žalgirio“ klubo valdyme jau nedalyvaus. Šią savaitę V.Romanovas atsistatydino iš ŪBIG valdybos pirmininko pareigų ir iš visų kitų su „Žalgirio“ klubu susijusių įmonių valdymo organų. Tai iš esmės reiškia, kad nuo šiol V.Romanovas neturės jokio balso priimant su klubo valdymu susijusius sprendimus. Jis pats patvirtino liekantis tik rėmėju.

Stengiamasi stabilizuoti padėtį

Siekiant užkirsti kelią viešojoje erdvėje sklindančioms spekuliacijoms, sąmokslo teorijoms ir kuriamiems detektyvams, klubo valdybos narė Angelė Dementavičiūtė papasakojo apie priimtus sprendimus dėl tolimesnio klubo valdymo.

„Pastaruoju metu žiniasklaidos priemonėse buvo pasklidę daug tiesos neatitinkančios informacijos, susijusios su „Žalgirio“ klubu. Vis dėlto, stengdamiesi apsaugoti komandos trenerių štabą ir žaidėjus nuo nereikalingų spekuliacijų, dirbame, kad stabilizuotume šią padėtį. Valdybos posėdyje buvo priimtas sprendimas atlikti kai kuriuos pakeitimus klubo administracijoje ir labai greitu laiku parengti veiksmų planą“, – pasakojo A.Dementavičiūtė.

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubą valdančios viešosios įstaigos „Kauno „Žalgirio“ rėmėjas“ dalininkai ir valdyba prisiima atsakomybę už susidariusią situaciją ir intensyviai dirba, kad miesto veidu tapusi komanda neišnyktų iš krepšinio žemėlapio.

„Manome, kad, padarius pakeitimų ir numatomų papildymų klubo administracijoje, pavyks suformuoti profesionalų komandą. Tvirtai tikime, kad mums pavyks ne tik stabilizuoti padėtį, bet ir ją pagerinti“, – vylėsi klubo atstovė.

Paneigė informaciją

Pastarosiomis savaitėmis įvairiose žiniasklaidos priemonėse buvo eskaluojama, kad, pasitraukus ilgamečiam komandos rėmėjui, klubas bus perleistas „Žalgirio“ veteranams Vitoldui Masalskiui, Modestui Paulauskui ir Anatolijui Čupkovui, tačiau klubo sporto direktoriaus V.Masalskio pastarųjų dienų pasisakymai apie „Žalgirio“ klubo perdavimą veteranams neatitinka tikrovės.

Nuo žurnalistų klausimų apie „Žalgirio“ valdymą neatsigynęs ilgametis komandos kapitonas M.Paulauskas teigia pritariantis klubo valdybos bandymams stabilizuoti padėtį ir teigia, kad tai daug geresnis būdas, nei perduoti klubą į veteranų rankas.

„Mano nuomone, vien veteranams pakelti klubo valdymo naštą yra sunkiai įgyvendinamas uždavinys. Mes tikrai ne verslininkai. Ilgamečiai „Žalgirio“ žaidėjai galėtų prisidėti dalyvaudami įvairiose akcijose ar kituose socialiniuose projektuose, tačiau tikrai ne klubo rėmimu. Klubą valdyti turi profesionalai, o remti verslininkai. Taip pat norėtųsi didesnės Kauno miesto savivaldybės paramos“, – svarstė 67-erių  legendinis žalgirietis.

M.Paulauskas taip pat pridūrė, kad jam ir buvusiems bendražygiams skauda širdį dėl pastarųjų dienų įvykių. „Žinoma, kad ne vienus metus klubui atidavusiems veteranams svarbi „Žalgirio“ ateitis, todėl visiškai palaikau naujosios klubo valdybos siekius stabilizuoti klube susiklosčiusią padėtį. Norime, kad klubo valdybos aparatas būtų sveikas ir stiprus“, – mūsų dienraščiui sakė 1972-ųjų Miuncheno olimpinių žaidynių čempionas.

Užduotis – ne tik išgyventi

Sustabdžius Ūkio banko veiklą, Kauno „Žalgiris“ liko be generalinio rėmėjo. Klubo valdyba yra pasirengusi sėsti prie bendro stalo su potencialiais investuotojais.

„Kviečiame visas norinčias klubui padėti įmones prisijungti prie legendinės komandos istorijos tęstinumo, išnaudoti modernius „Žalgirio“ komunikacijos kanalus savo prekės ženklui stiprinti. Klubas yra atviras visiems pasiūlymams“, – prisijungti prie komandos rėmėjų rato kvietė A.Dementavičiūtė.

Klubas atidaro duris idėjų bankui, kur kiekvienas „Žalgiriui“ neabejingas asmuo galėtų pateikti savo pasiūlymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jons

jons portretas
Kad klubas toliau gyvuos, patikesiu tik tada kai bus rastas naujas generalinis remejas...

asdf

asdf portretas
bet as nesuprantu, tai kam priklauso romanovo zalgirio akcijos, jei jis ju atsisake????

H2O

H2O portretas
Kauno savivaldybe Zalgiriu nesirupina, kaip ir paciu miestu. Manau rupinasi savo paciu gerbuviu. Vyriausybe rupinasi Vilniumi vykdydama centralizacija kaip kad Rusijoje yra. Vietiniams verslininkams islaikyti tokio lygio kluba butu persunku, krepsinis ne verslas... Manau reikia tarptautinio generalinio remejo.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių