„Žalgiris“ svečiuose palaužė „Šiaulius“

Kauno „Žalgiris“ pirmosiose Baltijos krepšinio lygos (BBL) elito diviziono rungtynėse 88:80 (16:34, 30:13, 23:15, 19:18) įveikė „Šiaulių“ ekipą.

Į Saulės miestą nuvyko 12 „Žalgirio“ krepšininkų. Šioms rungtynėms treneriai nusprendė neregistruoti vis dar pilna jėga negalinčio žaisti Artūro Milaknio ir Mirzos Begičiaus, kuris Kaune dirba pagal individualią programą.

Susitikimą taikliu tritaškiu pradėjo aikštės šeimininkai. Apsikeitus klaidomis, „Žalgirio“ taškų sąskaitą atidarė Marcusas Brownas, kuris irgi pataikė iš toli (3:3), tačiau šiauliečiai atsakė dar pora tikslių metimų - 10:3. Pakiliai rungtyniaudami jie ir toliau didino persvarą (15:5, 20:6). Dainiui Šalengai buvo pavykę sumažinti skirtumą iki vienaženklio (15:24), bet pirmojo kėlinio pabaigoje Derrickas Lowas dvitaškiu su pražanga vėl suteikė „Šiauliams“ solidų pranašumą - 34:16.

„Žalgiris“ su tuo nesiruošė taikstytis. Antrojo kėlinio pradžioje kauniečiai aktyvia gynyba nokautavo varžovus ir spurtavo 14:0. Buvo surengti keli greiti antpuoliai, o M.Brownas dar pridėjo ir tritaškį (30:34). Šiauliečiai atsigavo pataikydami tolimą metimą paskutinę atakos sekundę, tačiau iniciatyvos susigrąžinti jiems neleido Travisas Watsonas. Per tris minutes jam pelnius 8 taškus ir iš toli įmetus M.Brownui, kauniečiai buvo priartėję iki 41:43. Antrąjį kėlinį tritaškiu ir metimu iš arčiau baigė Martynas Pocius, sumažinęs atsilikimą iki minimalaus - 46:47.

Po didžiosios pertraukos D.Šalenga tritaškiu metimu pagaliau išvedė „Žalgirį“ į priekį, o įsižaidęs Mantas Kalnietis pelnė 7 taškus (58:55) ir nebeleido šiauliečiams persverti rezultato, nors pastarųjų gretose Deividas Gailius irgi atsakė 7 taškais. T.Watsonas vėl buvo galingas po krepšiu ir po jo 5 taškų, M.Browno pataikytų baudų ir Tado Klimavičiaus dvitaškio, sužaidus 30 minučių, žalgiriečiai pirmavo 69:62.

Prasidėjus ketvirtajam kėliniui, Kauno ekipos persvarą didino veržliai žaidęs ir 4 baudas įmetęs M.Pocius, tritaškį pataikęs M.Kalnietis ir T.Watsonas - 81:68. Šiauliečiai, pasinaudodami dukart skirtomis pražangomis jiems atakuojant iš trijų taškų zonos, dar sugebėjo laimėti atkarpą 14:3, bet T.Watsonas įtvirtino žalgiriečių pergalę - 88:80.

Kauno komandai T.Watsonas pelnė 24 taškus, atkovojo 15 kamuolių ir surinko 39 naudingumo balus. M.Pocius pridėjo 14 taškų (9/10 baudų), M.Brownas - taip pat 14, M.Kalnietis ir D.Šalenga -  po 10, P.Čukinas - 9, T.Klimavičius - 5 (9 atkovoti kamuoliai), Ž.Janavičius - 2. „Šiauliams“ D.Gailius pelnė 16 taškų, M.Kuzminskas - 14, A.Šikšnius - 11.


Šiame straipsnyje: Kauno ŽalgirisBBL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Mynde

Mynde portretas
Kieta foto Watsono ;D

UNIQUE

UNIQUE portretas
Džiugu, kad Žalgiris po truputėlį atsitiesia po grėsusio bankroto :)

to UNIQUE

to UNIQUE portretas
Tai, kad "Žalgiris" jau buvo atsigavęs per praeitus LKL superfinalus. Tik sėkmės ir teisėjų dėka, juos laimėjo LR!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių