„Žalgiris“ patiesė M. Kalniečio „Lokomotiv-Kuban“ ekipą (komentarai)

Kauno „Žalgiris“ savo aikštėje VTB Vieningosios lygos rungtynėse 89:81 (27:19, 32:15, 14:29, 16:18) patiesė Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ komandą, kuriai atstovauja Mantas Kalnietis.

VTB Vieningosios lygos B grupėje „Žalgiris“ užima pirmąją vietą. Kauniečiai iškovojo devynias pergales ir patyrė vieną pralaimėjimą. „Lokomotiv-Kuban“  ekipa yra laimėjusi šešis mačus iš 10 ir užima trečiąją vietą.

„Papirkinėjom, bet jie nesutiko“, - paklaustas apie ką prieš mačą kalbėjo su „Lokomotiv-Kuban“ atstovaujančiais lietuviais Mantu Kalniečiu ir Simu Jasaičiu, atšovė „Žalgirio“ puolėjas Kšištofas Lavrinovičius.

„Kalbant rimtai – apie gyvenimą, apie banalius dalykus“, - pridūrė rezultatyviausias  „Žalgirio“ žaidėjas.

Nuomonė

Vladimiras Romanovas, Kauno „Žalgirio“ savininkas

Jautėsi, kad „Žalgiris“ buvo stipresnis už Krasnodaro klubą, todėl žaidė lengvai, gražiai, atsipalaidavęs. Abu „Lokomotiv-Kuban“ lietuviai nieko gero nepademonstravo. Po pertraukos žalgiriečiai išėjo žaisti visai atsipalaidavę ir dėl to nukentėjo, prarado daug taškų su teisėjų pagalba.

Didžiausias to atsipalaidavimo nuostolis – Marko Popovičiaus trauma.

Sveikinu visus su stačiatikių Kalėdomis.

Komentarai

„Lokomotiv-Kuban“ legionierius Mantas Kalnietis: „Sveikinu „Žalgirį“ su eiline pergale šį sezoną. Sunku čia žaisti. Kaip ir kalbėti. Jausmas rungtyniaujant prieš savo buvusią ekipą buvo neįprastas. Bet reikėjo susikaupti. Suprantu, kad dabar atstovauju kitai komandai, todėl turiu stengtis kuo geriau atstovauti jai“.

„Lokomotiv-Kuban“ treneris Jevgenijus Pašutinas: „Žalgiris“ laimėjo pelnytai. Mes beveik dvi savaites buvome nerungtyniavę, todėl pernelyg dažnai klydome mačo pradžioje. Vėliau atlikome korekcijas ir kiek pasitempėme. Mums svarbu kuo skubiau sugrįžti į normalų žaidybinį ritmą“.

„Žalgirio“ treneris Joanas Plaza: „Sužaidėme vienas geriausių sezono rungtynių, bet kartu ir vienas prasčiausių. Pirmos dvidešimt minučių buvo geriausios šį sezoną, likusios dvidešimt – vienos blogiausių. Trūko nusiteikimo, bet nudžiugino Adas Juškevičius, į aikštę žengęs būdamas susikaupęs. Džiugu, kad Marko Popovičiaus trauma pasirodė nerimta. Jis gavo stiprų smūgį į veidą ir buvo trumpam praradęs sąmonę. Tačiau netrukus jis jau bendravo su komandos draugais rūbinėje. Todėl galės šįvakar eiti į šokius (šypsosi. – Red.)“.

„Žalgirio“ puolėjas Kšištofas Lavrinovičius: „Pirma mačo pusė buvo nuostabi, bet antra – tragiška. Neturime taip žaisti, privalom gerbti save. Kažkur nepadirbome, nepadėjome draugui ir  tai atsiliepė rezultatui. Esu patenkintas, kad laimėjome prieš stiprią komandą“.

Rezultatyviausi

„Žalgiris“: Kšištofas Lavrinovičius 16, Marko Popovičius 15, Paulius Jankūnas 14, Tremmellas Dardenas 10, Rimantas Kaukėnas 8, Adas Juškevičius 7, Mario Delašas 5, Mindaugas Kuzminskas 4, Ibrahimas Jaaberas ir Darjušas Lavrinovičius po 3, Jeffas Foote'as ir Oliveris Lafayette'as po 2.

„Lokomotiv-Kuban“: Derrickas Brownas 20, Nickas Calathesas 17, Aleksandras Maričius 13, Jamesas Baronas 11, Mantas Kalnietis 10, Simas Jasaitis 7.

Rungtynės

Pirmasis kėlinys. „Žalgiris“ rungtynes pradėjo tokios sudėties: Tremmelas Dardenas, Ibrahimas Jaaberas, Marko Popovičius, Darjušas Lavrinovičius, Mario Delašas.

Pirmuosius taškus pelnė svečiai. Po A. Maričiaus dvitaškio ir baudos metimo jie pirmavo 3:0. M. Delašas tritaškiu rezultatą išlygino, o 2-ąją minutę po T. Dardeno baudos metimų „Žalgiris“ įgijo keturių taškų persvarą - 7:3.

Krasnodaro krepšininkai atsakė atkarpa 4:0 ir rezultatą išlygino - 7:7. Kėlinio viduryje LKL čempionai pirmavo 13:10. 7 min. „Lokomotiv-Kuban“ legionierius iš Lietuvos S. Jasaitis tolimu metimu rezultatą išlygino - 15:15.

„Žalgiris“ vėl spurtavo. Po P. Jankūno baudos metimų aikštės šeimininkai įgijo penkių taškų persvarą - 22:17.

9 min. Kšištofas Lavrinovičius pataikė tritaškį, po kurio kauniečiai atitrūko - 27:19. Pirmasis kėlinys taip ir baigėsi.

Antrasis kėlinys. Antrasis kėlinys prasidėjo P. Jankūno tritaškiu - 30:19. Tuoj pat tolimu metimu atsakė A. Zubkovas. Aikštės šeimininkai žaidė rezultatyviai ir po truputį tolo nuo svečių. Sužaidus 14 minučių, „Žalgiris“ įgijo net 17 taškų persvarą - 41:24.

Joano Plazos auklėtiniai ir toliau nemažino apsukų. 15 min. jų persvara tapo triuškinama - 46:26. Krasnodaro ekipai niekaip nesisekė sumažinti atsilikimo. 19 min. Kauno komanda įgijo 23 taškų persvarą - 57:34. Prieš pertrauką K. Lavrinovičius kauniečių pranašumą padidino dar labiau - 59:34.

Iki pertraukos „Žalgirio“ komandoje rezultatyviausiai žaidė K. Lavrinovičius ir T. Dardenas. Jie įmetė po 10 taškų. Svečiams tiek pat taškų pelnė D. Brownas. „Lokomotiv-Kuban“ legionieriai iš Lietuvos rungtyniavo nerezultatyviai. S. Jasaitis įmetė tik tris taškus, M. Kalnietis - vos du.

Trečiasis kėlinys. Po poilsio kur kas geriau rungtyniavo Rusijos ekipa. Ji laimėjo atkarpą 12:2, ir sumažino atsilikimą (61:46). Trečiojo kėlinio pradžioje rezultatyviai žaidė M. Kalnietis, jis per pusę kėlinio pelnė 6 taškus. 26 min. komandas skyrė tik 12 taškų (64:52), o netrukus skirtumas sumažėjo dar dviem taškais (64:54).

Kauniečiai po pertraukos žaidė kur kas prasčiau, prastokai gynėsi ir trečiąjį kėlinį pralaimėjo net 14:29. Po J. Barono metimo trečiojo kėlinio pabaigoje žalgiriečiai turėjo tik 10 taškų persvarą - 73:63.

Ketvirtasis kėlinys. Ketvirtojo kėlinio pradžioje svečiai po M. Kalniečio metimo sumažino atsilikimą iki 8 taškų (75:67).

Vis dėlto aikštės šeimininkai nesutriko ir neleido „Lokomotiv-Kuban“ krepšininkams perimti iniciatyvos. 24 min. po M. Popovičiaus metimo „Žalgiris“ vėl atitrūko - 81:67.Netrukus K. Lavrinovičius kauniečių persvarą padidino iki 16 taškų (83:67).

Likus žaisti vieną minutę, LKL čempionai pirmavo 88:77. Mačo pabaigoje Krasnodaro komandai pavyko priartėti, žalgiriečiai laimėjo 89:81.

M.Kalnietis pralaimėjusiems per 24 minutes pelnė 10 taškų. S.Jasaitis aikštėje praleido 26 minutes, per kurias įmetė 7 taškus.

Laimėjo. Pirmajame ture Krasnodare tarpusavio dvikovoje „Žalgirio“ krepšininkai buvo pajėgesni ir laimėjo rungtynes 78:70.

Lietuviai. „Lokomotiv-Kuban“ klubui atstovauja buvęs „Žalgirio“ gynėjas Mantas Kalnietis. Komandoje rungtyniauja dar vienas lietuvis – puolėjas Simas Jasaitis. „Lokomotiv-Kuban“  viceprezidento pareigas eina prieš kelerius metus „Žalgirio“ klube dirbęs Ginas Rutkauskas.

Vertinimas. „Žalgiris“ šį sezoną demonstruoja labai kokybišką krepšinį. Namuose kauniečius palaiko 15 tūkstančių sirgalių armija, tačiau mes pasirengę mūšiui. Mums reikia įveikti aktyvų žalgiriečių spaudimą, sustabdyti jų lyderius ir protingai atakuoti. Mūsų tikslas – pergalė“, - prieš rungtynes sakė „Lokomotiv-Kuban“ strategas Jevgenijus Pašutinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

j

j  portretas
markai laikykis aciu dievui kad laimingai baiges ,graziai kalnieti kaunas sutiko ,va cia ir yra sirgaliu mentalitetas ....ka cia daugiau ir pasakysi,,, su pergale visus

dainiuz

dainiuz portretas
tai kad nei mes nei tavo arijai ne provoslavai, romka, pabludai :)

sveikinu

sveikinu portretas
žalgiriečius, bet labiausiai Kauno ir Žalgirio fanus - štai čia ir atsiskleidžia aukšta fanų moralė, jų ištikimybės jausmas saviems žaidėjams, kad ir kur jie būtų. Sveikinu išradingus, kultūringus ir nuostabiausius pasaulyje Žalgirio fanus.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių