„Žalgiris“ be didesnio vargo sutriuškino „Šiaulius“

Penktąją pergalę Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pirmenybėse iškovojo Kauno "Žalgiris", savo žiūrovų akivaizdoje 79:55 (25:15, 17:12, 22:10, 15:18) sutriuškinęs Šiaulių "Šiaulius".

Po rungtynių "Žalgirio" vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas džiaugėsi gera savo auklėtinių gynyba: "Manau, kad raktas į pergalę buvo gera gynyba. Pavyko uždengti varžovų metikus, kurie šiandien atakavo ne taip taikliai, kaip pirmajame mūsų tarpusavio susitikime", skelbia krepsinis.net.

Tuo tarpu "Šiaulių" vairininkas Antanas Sireika pripažino, kad varžovai buvo tiesiog stipresni: "Kauno "Žalgiris" yra Eurolygos lygio komanda, todėl būkime teisingi - varžovai tiesiog stipresni. Paprastai žaidžiame gerai, tačiau šiandien mums pasitaikė bloga diena. Tragedijos tikrai nedarome", - kalbėjo Antanas Sireika.

Rezultatyvioje rungtynių pradžioje kurį laiką priekyje buvo "Šiauliai (5:3), tačiau žalgiriečiai netrukus perėmė iniciatyvą ir įgijo septynių

taškų pranašumą - 12:5. A.Sireikos paprašyta minutės pertraukėlė neitin padėjo. Šiauliečiams sunkiai sekėsi stabdyti įsibėgėjusį "Žalgirio" traukinį, o skirtumas išaugo iki dvylikos - 21:9. Daugkartiniai LKL bronzos medalininkai sugebėjo atsitiesti ir pasinaudoję Povilo Čukino nesportine pražanga sumažino deficitą - 13:21. Tačiau kėlinio pabaiga sėkmingiau susiklostė G.Krapiko auklėtiniams, kurie po pirmųjų dešimties minučių pirmavo dešimčia taškų - 25:15.

Antrojo ketvirčio pradžioje, po taiklių Raičio Grafo ir Deivydo Gailiaus metimų, šiauliečiai ėmė mažinti skirtumą - 19:25. Laiku G.Krapiko paprašyta minutės pertraukėlė nuramino kauniečius, kurie geros gynybos dėka atstatė dviženklį pranašumą - 29:19. Svečiai ir toliau klimpo varžovų gynyboje, o šeimininkai įgijo penkiolikos taškų persvarą - 34:19. Vis dėlto Derrickas Low įskraido tritaškį su pražanga, Mindaugas Kuzminskas pridėjo dvitaškį ir komandas skyrė jau tik devyni taškai - 25:34. Tačiau "Šiauliams" dar labiau priartėti nepavyko. Martynas Pocius kėlinio pabaigoje savo varžovus nubaudė penkiais taškais iš eilės ir per pirmąją susitikimo dalį "Žalgiris" susikrovė penkiolikos taškų pranašumą - 42:27.

Trečiasis ketvirtis prasidėjo taikliu Marcuso Browno tritaškiu su pražanga, po kurio žalgiriečiai įgijo rekordinį devyniolikos taškų pranašumą - 46:27. "Šiauliai" nebekontroliavo situacijos ir leido priešininkams dar labiau nutolti - 32:54. Tuo tarpu "Žalgiris" tęsė savo dominavimą ir prieš lemiamą rungtynių dalį šeimininkų persvara nebekėlė jokių abejonių - 64:37.

Ketvirtajame kėlinyje teliko sutvarkyti formalumus. Žalgiriečiai, nors ir pralaimėję ketvirtį, išlaikė triuškinantį pranašumą ir savo žiūrovus pradžiugino lengva pergale - 79:55.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisKauno Žalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių