„Žalgirio“ varžovai – mados genijaus G. Armani numylėtiniai

Prieš ketverius metus Milano „EA7 Emporio Armani” komandos vairą tvirtai į savo rankas perėmęs mados karalius Giorgio Armani pažadėjo, kad per trejus metus klubas iškovos Italijos čempionų titulą bei grįš į Europos krepšinio elitą.

Pozicijos negerėja

Praėjo penkeri metai ir dizaineris įsitikino, kad darbuotis adata ir žirklėmis gali būti lengviau nei lipdyti čempionišką komandą. Italijoje „EA7 Emporio Armani” taip ir nesugebėjo nutraukti Sienos „Montepaschi“ hegemonijos, o tokių pačių stabilių pozicijų, kurias ši komanda turėjo Senajame žemyne praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje, taip pat kol kas nepavyko išsikovoti.

Į elitą G.Armani numylėtiniai žengia podiumo žingsneliu, tačiau geležinė klubo savininko kantrybė po truputį senka. Šiemet daugkartinis Italijos čempionas iš Sienos gerokai apkarpė savo biudžetą ir tai Milano dizaineriams galėjo būti puiki proga.

Tačiau didžiausią biudžetą Apeninuose turintis klubas kol kas buksuoja tiek Italijos „Serie A“ (7 vieta, 5 pergalės ir 5 pralaimėjimai) čempionate, tiek Eurolygoje, kur šiandien namuose bandys užsikabinti už paskutinio kelialapio į „Top 16” kovodami su Kauno „Žalgiriu“.

Milano krepšininkai nieko nelaimi nei Italijoje, nei Europoje nuo 1996-ųjų. Jei Sergio Scariolo ir toliau nesugebės tapti burtininku ir neras rakto į pergales, labai tikėtina, kad savo išvaizdą klubas bus priverstas pakeisti. O kad Milane elegancijos dėsnius išmano kiekvienas, neverta net abejoti.

Su mada koja kojon

„EA7 Emporio Armani“ – jau šešioliktasis 1936 metais įkurto istorinio Milano „Olimpia“ klubo pavadinimas. Paskutinį kartą jis keistas prieš praėjusį sezoną. Tuomet dėl krepšinio pamišęs mados korifėjus G.Armani nusprendė „Armani Jeans“ prekinį vardą pakeisti į žymiai prabangesnės linijos „EA7 Emporio Armani“ pavadinimą. Šis prabangių drabužių bei aksesuarų prekės ženklas specialistų dažnai pavadinama stiliaus karaliaus užgaida, o pats G.Armani paskutinio mados klyksmo produkciją pristato kasmetinėje Milano mados savaitėje.

Legendinė Milano komanda buvo atsidūrusi ant bankroto ribos, tačiau 2008 metais iš Giorgio Corbelli klubą įsigijęs ir jį išgelbėjęs dizaineris G.Armani dabar daro viską, kad krepšinis sugrįžtų į olimpą. Ne paslaptis, kad krepšininkams didelį įspūdį daro finansinis klubo stabilumas bei kasmetinės G.Armani užgaidos – dar plačiau atverti piniginę.

„Milano komandos nuolat dalyvauja aukščiausio lygio varžybose. Tiesa, skambių pergalių jos gal ir nepasiekia, bet pasižymi dideliu biudžetu. O kur pinigai, ten ir geri krepšininkai bei neblogas žaidimas. Po praėjusio sezono „EA7 Emporio Armani“ išlaikė ekipos branduolį, nesikeitė ir vyriausiasis treneris“, – pažymėjo „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Joano Plazos asistentas Saulius Štombergas.

„EA7 Emporio Armani“ krepšininkai – dizainerio numylėtiniai. Mados guru mėgsta dovanoti savo krepšininkams įvairius „Armani“ drabužius, tačiau savo žaidėjų vilkėti madingais kostiumais neverčia. Šios ekipos krepšininkai net mėgsta pajuokauti, kad per pastaruosius metus taip priprato prie mados karaliaus simboliais AJ per visą krūtinę pažymėtos aprangos, kad laisvalaikiu dažniausiai stengiasi rinktis drabužius be logotipų.

Treneris – stiliaus ikona

Visgi nereikia ir eiti pasivaikščioti šio daugiau nei milijoną gyventojų turinčio miesto gatvėmis, kad suprastum, jog Milanas – madų sostinė. Užtenka prie „Mediolanum Forum“ arenos išvysti „EA7 Emporio Armani“ vyriausiąjį trenerį S.Scariolo.

Madingais akiniais ir nepriekaištinga eilute pasipuošęs 51-erių metų specialistas jau eilę metų yra laikomas Europos krepšinio stiliaus ikona, tačiau ne ką mažesnius reikalavimus dėl aprangos „Žalgirio“ treneriams prieš šį sezoną pateikė ir J.Plaza. Inteligentiškasis ispanas taip pat paprašė visas šiuolaikines mados tendencijas atitinkančio kostiumo.

Konkurenciją S.Scariolo kaunantis dėl stilingiausio žemyno trenerio vardo pastaraisiais metais galėjo sudaryti jo tautietis Simone Pianigiani. Savo buvusiam treneriui Kšištofas Lavrinovičius negaili komplimentų  ir žymiai labiau nei išvaizdą vertina jo darbą.

„Simone – nuostabus šiuolaikiškas specialistas. Su šiuo treneriu buvo labai malonu dirbti Sienoje. Jis griežtas, tačiau tuo pačiu stengiasi rasti bendrą kalbą su kiekvienu savo žaidėju, pabendrauja nuoširdžiai ir atvirai. Jis man kažkuo net panašus į dabartinį mūsų trenerį J.Plazą. Mano nuomone, tokie ir turi būti aukščiausio lygio specialistai“, – kalbėjo K.Lavrinovičius.

Šešis iš eilės Italijos čempionų titulus laimėjęs S.Pianigiani šią vasarą kartu su Rimantu Kaukėnu ir K. Lavrinovičiumi paliko Italiją ir dabar diriguoja Stambulo „Fenerbahce Ulker“ ekipai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių