„Žalgirio” vadovai: klubui reikia miesto finansinės paramos

Sėkmingiausią sezoną per daugiau nei dešimtmetį žaidžiantis Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas savo ambicijų nemažina ir kelia tikslą pirmą kartą po legendinių 1999-ųjų patekti į Eurolygos finalo ketvertą. Ne mažesnius iššūkius 2013-aisiais Lietuvos stipriausias klubas kels ir už aikštelės ribų.

Viltis – užkopti į viršūnę

Šiemet žalgiriečiai jau tapo Eurolygos reguliariojo sezono grupės nugalėtojais ir sėkmingai pradėjo kovas „Top 16“ etape. VTB Vieningojoje krepšinio lygoje bei Lietuvos krepšinio lygoje legendinis klubas yra tvirtas grupių lyderis. Krepšinio bendruomenė su susižavėjimu stebisi Europoje didžiausiu žiūrovų lankomumu „Žalgirio“ arenoje, kuomet į rungtynes vidutiniškai susirenka net 14 100 žiūrovų.

Ne vienas krepšinio specialistas pažymi, kad šiemet ekipa sukomplektuota ypač sėkmingai. Komandos branduolį sudaro rinktinės žaidėjai, o jiems puikiai talkina pajėgūs legionieriai. Prie darnaus patyrusių žaidėjų kolektyvo prisijungė perspektyviausi jaunieji krepšininkai, kurie jau dabar formuoja krepšinio klubo ateitį.

Po viltingai nuteikusios pirmosios sezono pusės „Žalgirio“ klubas savo pergalių kelią trokšta pratęsti ir šiais metais. Kauniečiai neslepia, kad kartu su miesto pagalba tikisi išnaudoti šansą po 14 metų pertraukos vėl prasibrauti tarp keturių stipriausių žemyno komandų.

Reikia finansinės injekcijos

Anot klubo vadovų, ypač sėkmingame ir iššūkių kupiname sezone kaip niekad reikalinga stipri ir neatidėliotina Kauno miesto finansinė parama klubui. „Žalgirio“ klubo vadovai ir žaidėjai neslepia, kad neabejotinas komandos sezono tikslas – patekti į Eurolygos finalinį ketvertą Londone.

„Per savo 68 metų istoriją tituluočiausias ir stipriausias mūsų šalies krepšinio klubas visada siejamas su Kauno miesto sportiniu, socialiniu bei ekonominiu gyvenimu. Tai du neatskiriami simboliai, jau daugelį metų kuriantys nacionalinio pasididžiavimo jausmą, išskirtinį miesto identitetą bei socialinių reiškinių sklaidą“, – pabrėžė klubo atstovas spaudai Almantas Kiveris.

Svarbus darbų tęstinumas

Tęsdamas ilgalaikę bei strateginę klubo sportinę, socialinę ir ekonominę veiklą 2013 metais Kauno miesto savivaldybės prašo 10 mln. litų finansinės paramos. Anot klubo atstovų, kompetentingų specialistų komanda yra pasirengusi pratęsti sėkmingus „Žalgirio“ socialinius, sportinius ir rinkodaros projektus.

Artimiausiu metu „Žalgiris“ miesto merui Andriui Kupčinskui ir savivaldybės vadovams planuoja pateikti strategijas. Pagal jas Sporto programai prašoma 5 mln. litų, miesto įvaizdžio kūrimo ir turizmo programai – 3 mln. litų, švietimo ir ugdymo programai – 2 mln. litų.

Pasak A. Kiverio, pagal šias programas bus suformuoti ir išlaikyti finansiškai stabilią ilgametes tradicijas puoselėjančią komandą bei ugdyti perspektyviausius Lietuvos krepšininkus. „Žalgiris“ taip pat sieks sudaryti miesto svečiams ir kauniečiams savito, patrauklaus miesto įvaizdį, skatinti vietinį ir tarptautinį turizmą.

„Mes ne tik prašome finansinės paramos, kaip sporto programos dalyviai, bet ir esame pasiryžę dalyvauti jaunimo ugdymo, miesto įvaizdžio ir turizmo programose. Juk „Žalgirio“ klubo ilgalaikė bei strateginė veiklos piramidė visada yra paremta ir miestui naudingais ekonominiais, socialiniais bei ekonominiais veiksniais”, – dienraščiui sakė A.Kiveris.


Šiame straipsnyje: ŽalgiriskrepšinisEurolyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
10 mln ne taip ir daug Kauno savivaldybei. Stai toks zuokulas, nors jo savivaldybe ir turi apie milijarda skolos, taciau kazko vis selpia ryto komanda, kuri zaidzia tuscioje saleje.

ZALGFANIS

ZALGFANIS portretas
EINAM PRIE ROMANOVO NAMU, IR TEGUL EISIPISINEJA JIS KUR JIS PADEJO 200.000LMN. DOVANOTU PERNAI PER KALEDAS PATS GYRESI TAI NERIAIKIA LIA LIA

10limonu

10limonu portretas
10 pympalu,bet ne pinigi-tegul ruszydis islaiko komanda.Jei nebus stiprus zalgirys-tai tribunos bus pustushtes arenoje romanova
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių