V.Romanovas: „Žalgiris“ vis vien žais VTB lygoje

Iš Vieningosios VTB lygos posėdžio Maskvoje grįžęs Kauno „Žalgirio“ komandos savininkas Vladimiras Romanovas nuogąstavo dėl pakitusio lygos formato.

Sekmadienį Maskvoje, VTB lygos valdybos posėdyje buvo patvirtintas varžybų formatas ateinančiam 2012-2013 metų sezonui. Kitais metais Vieningoje VTB lygoje varžysis 20 komandų, kurios bus suskirstytos į dvi grupes po dešimt. Aštuonios geriausios grupės komandos pateks į atkrintamąsias varžybas. Aštuntfinalyje komandos kovos iki dviejų pergalių, ketvirtfinalyje ir pusfinalyje – iki trijų.

V.Romanovas padidėjusį rungtynių skaičių vertino skeptiškai. „Per sezoną galima sužaisti 70-75 rungtynes. Daugiau mačų žaidėjams būtų fiziškai sunku sužaisti. Praktiškai, reikėtų turėti antrą sąstatą”, - sake jis. “Manau, viskas techniškai paaiškės. Galbūt kažkur žaisime tik vieną varžybų ratą. Aišku, galbūt tai kažkam tai nepatiks. Prioritetas yra Eurolyga, tada VTB lyga ir vietinis čempionatas”, - teigė V.Romanovas.

Taip pat „Žalgirio“ savininkas nerimavo, kad anksčiau ilgai diskutuoti ULEB Eurolygos ir Vieningosios VTB lygos bendradarbiavimo klausimai galėjo neigiamai paveikti klubų sprendimų svorį. „Lygų yra daug. Tačiau, jeigu VTB lyga taptų dukterine Eurolygos lyga, tada ta piramidė nuo mūsų nebepriklauso. Galima sakyti, čia demokratija ir baigtųsi“, - teigė V.Romanovas. „Kitos alternatyvos nėra. Nori nenori, mes žaisime VTB lygoje. Nieko pakeisti negalime“, - pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vytas

vytas portretas
Poher kur jis žais.

žalgiris

žalgiris  portretas
turi žaisti kur jam patogiau, o ne skraidyti po susmirdusios rusijos platybes. O jei visi tam romanovo planui pritars, tai Žalgiriui apskritai nebūtina laimėti jokių tos lygos rungtynių. Jo prioritetas yra Eurolyga ir LKL.

Rička

Rička portretas
Pamastymai kaip ir pamatuoti. Bet aš manyčiau, kad žalgiriui uztektu Lietuvos kauno lygos. Nugalit LRyta - ir Kaunui šventė, ir jums pilnos suskelnės euforijos. O lysti už Lietuvos ribų nevertėtu. Lietuvos krepšinis turi gerą vardą pasaulyje ir nereikia jo gadinti savo apgailėtinu žaidimu. Jei nenorim leisti LRyto, leiskim žaisti Rudūpį, ar Pieno žvaigždes. Gal laurų ir neskins, bet tikrai kausis, kaip ir dera mūsų komandoms ir gėdos tikrai nepadarys.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių