V.Romanovas: džiugu, kad Lietuva tapo krepšinio Meka

Rungtynės dėl penktosios vietos Europos čempionate buvo gražios ir įdomios, o ypač – dvikova tarp Kauno „Žalgirio“ žaidėjų ir „Žalgirio“ trenerio Iliaso Zouro.

Trenerio I.Zouro komandos gynyba, kurią specialistai vertina kaip pačią geriausią Europos čempionate, efektyviai laikėsi iki pirmojo kėlinio vidurio, bet, kai tik Lietuvos rinktinė įjungė greitį – ji ėmė byrėti, o pirmiausia – kai į aikštelę išeidavo žalgiriečiai, gerai susipažinę su tokia gynybos taktika.

Trys Martyno Pociaus tritaškiai sudavė nepataisomą smūgį graikų šaltakraujiškumui – lengvumas ir pasitikėjimas dingo, I.Zouras pradėjo nervintis. O Lietuvos rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra – priešingai: ėmė rodyti išradingumą ir netgi į aikštę išleido snaiperį Tomą Delininkaitį, beveik visą čempionatą sėdėjusį ant atsarginių suolelio. Tačiau krepšininkas reikiamu momentu, nors ir atsidurdavo tritaškio pozicijoje, bet kamuolio negaudavo. Šarūnas Jasikevičius, stovėdamas netoliese, patogioje pozicijoje ir galėdamas perduoti kamuolį tik papurtė galvą ir sudėtingai perdavė jį į priešingą pusę. Viskas baigėsi priešininkų kontrataka.

Šį kartą ne taip tvirtai jautėsi ir Jonas Valančiūnas, tačiau Lietuvos rinktinės noras laimėti ir užsispyrimas palaužė priešininkų komandą ir padovanojo sirgaliams taip reikalingą pergalę. Ypač įsiminė paskutinė rungtynių minutė, kai, esant rezultatui 67:65, Lietuvos rinktinės treneris vietoj Roberto Javtoko į aikštelę išleido Darių Songailą ir šis sėkmingai įmetė du taškus. Tačiau tuoj pat graikų komandos žaidėjas Nickas Calathesas, pabėgęs nuo gynėjų, laisvai įmetė tris taškus ir beliko tik vieno taško persvara. Likus 26 sekundėms iki rungtynių pabaigos, iš abiejų pusių pasipylė tyčinės pražangos, o belikus 15 sekundžių, K.Kemzūra sekundei išleido į aikštę Š.Jasikevičių. Įtemptas paskutiniųjų sekundžių trileris baigėsi Lietuvos trenerio naudai.

Lietuvai teks tenkintis penktąja vieta, nes, neturint savo gretose Lino Kleizos ir Jono Mačiulio, manau, tai gana vertingas pasiekimas.

Džiugu ir tai, kad Lietuva tapo krepšinio Meka, o Kaunas – krepšinio sostine.
Kiek tam trukdė „Komjaunimo tiesos“ propaganda, kiek priešinosi jos šeimininkai arenos statybai Kaune ir kiek po Vilnių sklandė priešiškų gandų, kuriuos paskleidė net tarp vaikų, gąsdindami, kad atidarymo metu arena bus susprogdinta. Nepadėjo nei gandai, nei žvakutės prie Ūkio banko durų, nei begalinis purvo pylimas ant visų – Krepšinio federacijos, rinktinės ir trenerio K.Kemzūros.

Lietuvos krepšinio federacija, rinktinė ir treneris K.Kemzūra atliko savo pareigą ir net beviltiškomis sąlygomis elgėsi garbingai ir patikimai.

Manau, kad visi krepšinio mylėtojai turi ne tik juos pagerbti, bet ir įrašyti jų vardus į šalies ir krepšinio istoriją.

Finalines Europos krepšinio čempionato rungtynes galima vadinti NBA finalu. Aštuoni NBA lygos žaidėjai atstovauja Ispanijos komandai, septyni – Prancūzijai.


Šiame straipsnyje: Romanovaskrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

buratinas

buratinas portretas
tuscia rasliava apie nieka ?

Unabomber

Unabomber portretas
Владимир Николаевич pодился в СССР, в деревне Ведерниково Тверской области в семье военнослужащего. Закончил военно-морское училище. Служил в Военно-Морском Флоте СССР на подводной лодке К-19, прописанной в Мурманске. После прибытия Владимира Николаевича начались постоянные аварии на борту, потому лодку прозвали «Хиросимой». В 2006 году Владимир Николаевич её купил.

nu jo

nu jo portretas
I kuria vejas puse papucia, i ta ir buratino nosis pasisuka! Ir kaip gi nepasisakius, kai nosis uz vetrunge tarnauja.....
VISI KOMENTARAI 84

Galerijos

Daugiau straipsnių