Vilniaus krepšininkėms Europos taurės varžybose - techninė pergalė

FIBA Europe krepšinio padalinį sudrebino žinia, kad Ramlos „Elitzur“ (Izraelis) komanda traukiasi iš moterų FIBA Europos taurės (Euro Cup) turnyro varžybų. Su Izraelio klubu ketvirtadienį turėjo rungtyniauti Vilniaus „Kibirkšties-VIČI-IKI“ krepšininkės, tačiau FIBA atstovai patvirtino, kad Lietuvos sostinės komandai bus įskaityta techninė pergalė.

Pasak pranešimo spaudai, Ramlos „Elitzur“ klubas jau sekmadienį kreipėsi į „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komandą ir „FIBA Europe“ atstovus prašydami atšaukti Europos taurės rungtynes.

Viena garsiausių Izraelio moterų krepšinio komandų Ramlos „Elitzur“ skelbia, kad šio sezono Europos taurės varžybose negali dalyvauti dėl finansinių problemų. Pasak klubo vadovų, ekipai, kuri 2011 metais triumfavo Europos taurės varžybose, iškilo sunkumų tęsti ir šalies čempionatą. Ramlos „Elitzur“ vadovai jau atsisveikino su visomis legionierėmis, ekipos žaidėjos sustabdė treniruotes, o klubo skolos siekia apie 200 tūkstančių eurų.

„Elitzur“ komanda Izraelio krepšinio federacijos paprašė atidėti ir šalies čempionato rungtynes. Tačiau Izraelio žiniasklaidoje teigiama, kad norėdama išgyventi, ekipa gali būti priversta pasitraukti į antrąją šalies lygą.

„Žinoma, visada gaila, kai krepšinio komandas ištinka sunkumai. Pasirodo, kad tokios problemos būna ne tik Lietuvoje, tačiau ir visur kitur. Moterų krepšinis nėra toks populiarus kaip vyrų, todėl ir galingiausiems klubams tenka pasitraukti, - kalba “Kibirkšties-VIČI-IKI„ komandos Rosvaldas Gorbačiovas. Mūsų komandai dabar teks keisti treniruočių sistemas, nes jau antradienį turėjome pradėti savo kelionę į Izraelį. Žinoma, gaila, kad netekome galimybės išbandyti jėgas su garsiu Izraelio klubu, tačiau dabar, kai mūsų grupėje liko trys komandos, turime realią galimybę patekti į kitą etapą. Todėl kitos savaitės mačas namie su “Ružomberok„ ekipa mums bus lemiamas“.

FIBA Europe atstovai dar nepateikė informacijos, kaip toliau klostytis Europos taurės varžybos G grupėje. Kol kas nėra aišku, ar Ramlos „Elitzur“ pergalė prieš slovakių komanda bus palikta, o likusiose rungtynėse Izraelio komandai bus įskaitomi pralaimėjimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių