VDU krepšininkai vėl pasiekė universitetų žaidynių finalą

Ispanijoje vykstančiose pirmosiose Europos universitetų sporto žaidynėse penkiskart Europos studentų čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) atstovai sekmadienį pusfinalyje 98:89 nugalėjo Maskvos kūno kultūros akademijos (Rusija) komandą ir iškopė į finalą.

Kovoje dėl aukso medalių VDU žaidėjai pirmadienį vakare susitiks su Zagrebo (Kroatija) universiteto studentų ekipa.

Penkiskart Europos studentų čempionai VDU atstovai, vadovaujami Arūno Juknevičiaus, pusfinalio dvikovoje laikė žaidimo gijas savo rankose - dar iki didžiosios pertraukos susikrovė 10 taškų persvarą ir jau žaidė be didesnės įtampos.

Prie VDU pergalės daugiausiai prisidėjo Žygimantas Janavičius, pelnęs 26 taškus, Vaidotas Čepukaitis pridėjo 18, Šarūnas Vasiliauskas - 15, Ernestas Ežerskis - 11, Marius Valukonis ir Adomas Drungilas - po 9, Giedrius Gustas - po 8, Rytis Juknevičius ir Tomas Rakauskas - po 1 tašką.

VDU krepšininkai Ispanijoje vykstančiose žaidynėse kovoja be suklupimų - užtikrintai triuškinamais rezultatais iškovojo tris pergales grupės varžybose, o ketvirtfinalyje jau gerokai atkaklesnėje kovoje - 69:63 nugalėjo Turkijos Fatih universiteto studentus.

„Finale su kroatais laukia nelengva kova. Kroatai grupės varžybose nugalėjo turkus, su kuriais mums teko gerokai pavargti. Visgi, mes čia atvykome vienu tikslu - nugalėti ir grįžti su aukso medaliais. Tai sieksime ir įgyvendinti. Suprantame, kad anksčiau ar vėliau kažkas mus gali nugalėti, juk visąlaik negali dominuoti, tačiau nesinorėtų, kad tai būtų šįkart. Pažadu, kad dėl pergalės atiduosime visas jėgas“, - kalbėjo VDU treneris Arūnas Juknevičius.

Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) merginos krepšinio turnyro pusfinalyje 58:66 (16:14, 12:18, 11:22, 19:12) pralaimėjo Belgrado universiteto (Serbija) ekipai ir pirmadienį sieks iškovoti bronzos medalius.

Pusfinalio dvikovoje pirmąjį kėlinį LKKA krepšininkės, vadovaujamos Rasos Kreivytės, laimėjo dviejų taškų persvara - 16:14. Tačiau iki didžiosios pertraukos serbės perėmė iniciatyvą į savo rankas, o trečiajame kėlinyje vienu metu pirmavo ir 17 taškų skirtumu.

LKKA merginos dar kilo į lemiamą šturmą ir atsilikimą buvo sumažinusios iki 5 taškų, tačiau pakeisti rungtynių baigtį jau pritrūko jėgų ir laiko.

„Serbės už mus buvo tiek fiziškai, tiek techniškai pranašesnės. Jos daugelį metų universitetų krepšinio čempionės. Norėjosi patekti į finalą, darėme viską, kad tai įvyktų, tačiau teks kautis dėl bronzos medalių. Džiugu tai, kad LKKA krepšininkės, net ir atsilikdamos 17 taškų skirtumu, nenuleido rankų ir buvo sugrąžinusios rungtynių intrigą“, - iškart po pusfinalio dvikovos kalbėjo LKKA trenerė R. Kreivytė.

Dvikovoje su serbėmis LKKA ekipoje išsiskyrė Vitalija Kaminskytė, surinkusi 21 tašką, Eglė Sarapaitė pridėjo 10, Monika Petrauskaitė - 9, Eglė Vitkutė - 6, Erika Liutkutė ir Lina Dikčiūtė - po 5, Živilė Kilijonaitė - 2 taškus.

Kovoje dėl bronzos medalių lietuvaitės susitiks su Ivanovo (Rusija) universiteto atstovėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių