V. Romanovas: K. Kemzūrai siūliau kitus postus

Kauno „Žalgirio“ klubo savininkas Vladimiras Romanovas išskirtiniame interviu Balsas.lt teigė, kad savaitgalį vykusiose derybose su Lietuvos rinktinės strategu Kęstučiu Kemzūra nesiūlė šiam užimti komandos vyriausiojo trenerio posto.

Kauno „Žalgirio“ komanda ir sirgaliai gyvena laukimu. Po netikėto graikų stratego Illiaso Zouroso atleidimo praėjusią savaitę netyla kalbos, kad vyriausiojo trenerio postas be didesnių dvejonių turėtų atitekti šiuo metu Lietuvoje atostogaujančiam Lietuvos vyrų rinktinės strategui Kęstučiui Kemzūrai.

Kaip ir tikėtąsi, derybos savaitgalį su juo prasidėjo, tačiau jų eiga nebuvo sklandi. Kaip pirmadienį prieš išvykdamas į Malagą teigė laikinasis Kauno „Žalgirio“ strategas Vitoldas Masalskis, K. Kemzūra – tik vienas iš kandidatų treniruoti ekipą ir, kadangi nebuvo rasti sąlyčio taškai, jis dar turi laiko pagalvoti.

Tuo tarpu išskirtiniame interviu Balsas.lt „Žalgirio“ klubo savininkas V. Romanovas teigė, kad K. Lietuvos rinktinės strategui siūlė visai kitus postus.

– Žiniasklaidoje rašyta, kad su Kęstučiu Kemzūra susitarti nepavyko, tačiau duris jam palikote atviras? – paklausėme V. Romanovo.

– K. Kemzūrai nedaviau pasiūlymo tapti „Žalgirio“ vyriausiuoju treneriu. Siūliau jam kitus postus. O ar jis nori, ar nenori būti „Žalgirio“ komandos treneriu – reikia klausti jo paties.

– Situacija su Illiasu Zourasu. Ar nemanote, kad per anksti atsisveikinote su graiku? Galbūt jam reikėjo daugiau laiko ir komanda būtų įsibėgėjusi?

– Galbūt. Bet tada neišvengiamai mūsų laukė pralaimėjimas „Pieno žvaigždžių“ komandai („Žalgiris“ laimėjo 91:74 – aut.p.). Tuo labiau, kad šito laukė ir teisėjas Romualdas Brazauskas – niekaip nekeičiantis savo orientacijos ir, ko gero, ją galėsiantis pakeisti tik kartu su savo kūnu ir protu. Nors pagal savąsias vertybes, jis visad liks ištikimas iškrypėlių šou verslui.

– Šiuo metu „Žalgiris“ ieško naujo vyriausiojo trenerio. Sakykite, koks jūsų akimis jis turėtų būti, kokiomis savybėmis ar žiniomis pasižymėti? Pagal kokius kriterijus daroma atranka?

– Kad būtų bendramintis, sąžiningas specialistas, kuris nekenčia šou bizniu paversto sporto.

– Eina treti metai, kai esate kartu su Kauno „Žalgiriu“. Kokias teigiamas ir kokias neigiamas komandos vystymosi tendencijas įžvelgiate?

– Teigiamos tendencijos – po truputį bandome įvesti savo tvarką. Neigiamos – sena aplinka.

– Kokia jūsų komandos vizija?

– Kad „Žalgiris“ būtų amžinai. O kitais metais norėčiau komandos valdymą perduoti krepšinio veteranų parlamentui.

– Komandos generalinis direktorius Paulius Motiejūnas viename interviu sakė, kad „Žalgirio“ tikslas šį sezoną – Eurolygos TOP 16. Ar nemanote, kad su tokiais žaidėjais, kokius pavyko surinkti per vasarą, būtų galima keliauti šiame turnyre dar toliau?

– Aš praktiškai nemanau, kad šiais metais komanda daug stipresnė nei buvusiame sezone. Iš komandos išėjo Mirza Begičius, Martynas Pocius, Marcusas Brownas, Dainius Šalenga. Metais tapo vyresnis Dejuanas Collinsas. Laikinai į komandą atėjo Ty Lawsonas, vieneriems metams – Sonny Weemsas, dvejiems – Robertas Javtokas.  Sustiprėjom ar susilpnėjom – tai parodys tik laikas.

– Jūs esate verslininkas. Kai 2009 metais ėmėtės traukti „Žalgirį“ iš bėdos, ar tikėjotės, kad Jūsų investuoti pinigai į komandą kada nors atsipirks?

– Aname pasaulyje tikrai suvesim balansą.

– Pirmadienį baigėsi Lietuvos krepšinio federacijos prezidento Vlado Garasto kadencija. Jūs taip pat esate Lietuvos krepšinio dalis, kaip vertinate jo nuveiktus darbus?

– Puikiai. Žmogus nepalūžo prieš iškrypėlių melo kampaniją.

– Ką galėtų naujoji LKF vadovybė su A. Saboniu priešakyje gero nuveikti Lietuvos krepšiniui per ateinančius metus?

– Klauskite paties Arvydo Sabonio. Jis jau naujasis LKF prezidentas.

Šiandien vakare Kauno „Žalgiris“ išvykoje žaidžia antrąsias Eurolygos B grupės rungtynes su ispanų Malagos „Unicaja“ ekipa. Rungtynių pradžia - 21.45 val. Prieš šią dvikovą laikinasis komandos strategas V. Masalskis teigė, kad nemažai žaidėjų skundžiasi traumomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mykolas

Mykolas portretas
Kam tau Romanovai tie treneriai, argi kas nors krepsini ismano geriau negu tu, naujai iskeptas Zalgirio veteranu pasaulio cempione ?

ROMANOVAI

ROMANOVAI portretas
KĄ, KĄ GALIMA SIŪLYTI TRENERIUI, IŠSKYRUS TRENERIO POSTĄ ??? ŽAIDĖJO, MASAŽUOTOJO, GYDYTOJO ... PAGALVOK PRIEŠ KALBĖDAMAS, NORS KIEK ;(

Žiūrėk sveikatą

Žiūrėk sveikatą portretas
Pokalbis su angelais.
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių