Treneriai patenkinti rinktinės kandidatų darbu stovykloje

Lietuvos vyrų rinktinė baigė vieną fizinio pasiruošimo Londono olimpinių žaidynių atrankai dalį - iš Druskininkų krepšininkai keliasi į Palangą.

Komandos vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra buvo patenkintas ne tik paskutiniuoju auklėtinių šūkiu Druskinkuose „Mes už... Lietuvą!“, bet ir įdėtu darbu.

„Darbas – geras. Gražu žiūrėti, kaip bėgate. Reikia visa tai perkelti į aikštę, tuomet turėsime pranašumą. Bet to, kad čia bėgote gražiai, neužtenka. Tai tik pirma dalis“, - į būrelį po treniruotės susirinkusiems žaidėjams sakė K.Kemzūra.

Apie rinktinės kandidatų darbą su rinktinės fotografu bei „Krepšinio širdies“ iniciatoriumi Tomu Tumalovičiumi mintimis dalijosi fizinio rengimo treneris Evaldas Kandratavičius. Specialistas džiaugėsi, kad krepšininkai po truputį atgauna formą, ir tikino, kad simuliavimu sportininkai nepiktnaudžiauja.

„Simuliavimas nėra piktybinė savybė. Žmogaus organizmas bando apsisaugoti nuo pervargimo: kai sportininkas jaučiasi pavargęs, smegenys jam liepia save tausoti. Bet sportas yra toks dalykas, kur reikia parodyti savo valią ir įveikti nuovargį. Mūsų, trenerių, darbas yra padėti nugalėti simuliavimo pasireiškimą“, - sakė E.Kandratavičius.

Palangoje žaidėjai dirbs panašiai kaip Druskininkuose. Tiesa, treniruotės bus trumpesnės, bet intensyvesnės.

Noro ir energijos Lietuvos rinktinės pretendentams netrūksta. Krepšininkai dažnai mėgsta tarpusavyje palenktyniauti. Azarto ypač neslepia Jonas Valančiūnas bei naujokas Deividas Dulkys. Nors J.Valančiūnas yra vidurio puolėjas, jaunasis lietuvis dažniausiai būna tarp greičiausiųjų. Spartumu pasižymi ir Mantas Kalnietis bei Renaldas Seibutis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kandratavičius galėtų

Kandratavičius galėtų portretas
įmesti visų duomenis,pvz.per kiek bėga 100 m.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių