S.Vujačičius prieš akistatą su „Žalgiriu“: iš K.Bryanto daug išmokau

Į Stambulą atvykę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį mes iššūkį namų arenoje galingai rungtyniaujančiai „Anadolu Efes“ komandai. Vienas ekipos lyderių Sasha Vujačičius išskirtiniame interviu „Žalgirio radijui“ teigė, kad jo komanda žengia teisingu keliu ir yra pasiruošusi mūšiui su žalgiriečiais.

Praėjusiais metais NBA lokauto metu į Europą grįžęs slovėnas šį sezoną Eurolygoje vidutiniškai pelno po 12,3 taško ir krepšį iš toli atakuoja 50 proc. taiklumu.

S.Vujačičius, būdamas vos 20-ies, išvyko į NBA ir už Atlanto praleido net 7 sezonus. Žaisdamas Los Andželo „Lakers“ gretose jis dukart tapo NBA čempionu. Didžiąją dalį karjeros jis per rungtynes keisdavo vieną geriausių NBA krepšininkų Kobe Bryantą, o už aikštelės ribų buvo susižadėjęs su viena garsiausių tenisininkių Maria Šarapova, su kuria neseniai išsiskyrė po 3 metų draugystės.

Apie visa tai ir dar daugiau – „Žalgirio radijo“ pokalbyje su S.Vujačičiumi.

– Ką galite pasakyti apie savo komandos pasirodymą Eurolygoje ir kokios yra stipriosios jūsų komandos pusės? – paklausė vienas „Žalgirio radijo“ vedėjų Vaidas Leliuga.

– Ką tik baigėme treniruotę ir aš esu pasiruošęs jums atskleisti savo komandos taktiką (juokiasi – red. past.). O jei rimtai, manau, kad iki šiol mes žaidžiame gerame lygyje. Sezono pradžioje šiek tiek buksavome, tačiau vėliau radome teisingą kelią ir einame savo tikslo link. Manau, šiais metais turime gerai sukomplektuotą komandą, kuriai netrūksta patirties, todėl rungtynės su „Žalgiriu“ turėtų būti neblogos.

– Ar asmeniškai jau esate pasiekęs aukščiausią sportinę formą?

– Svarbiausia žaisti taip, kaip reikia komandai. Manau, mes einame teisingu keliu. Apskritai, jaučiuosi puikiai, esu pasiruošęs ir darau viską, ko reikia komandai. Tačiau, žinote, laukia ilgas sezonas, tai dar tik pradžia.

– Ką galite pasakyti apie Kauno „Žalgirio“ komandą? Ar galvojote, kad ši komanda gali taip galingai startuoti?

– Žinote, kai komanda neturi labai gerų rezultatų ikisezoninių rungtynių metu, ji tampa dar pavojingesnė.  Užtat dabar „Žalgiris“ atrodo labai stipriai ir oficialiose varžybose nepatyrė nei vieno pralaimėjimo. Jūs turite puikų trenerį, taip pat sudėtyje yra daug patyrusių krepšininkų. Laukia sunkios ir įdomios varžybos.

– Ne vieną sezoną NBA lygoje rungtyniavote kartu dabartiniu komandos draugu Jordanu Farmaru. Ar jam atvykus į Stambulą, jums yra lengviau suprasti vienas kitą?

– Taip, mes daugybę metų žaidėme kartu, gerai suprantame vienas kitą. Tačiau šioks toks skirtumas yra, nes dabar abu žaidžiame kiek kitokioje sistemoje nei prieš tai. Tai užima šiek tiek laiko, bet mes tobulėjame ir mūsų turimas ryšys padeda greičiau pasiekti gerų rezultatų.

– Taip pat jums yra tekę vienoje komandoje rungtyniauti ir su vienu talentingiausiu NBA krepšininku Kobe Bryantu. Koks jausmas būti su juo vienoje komandoje?

– Tai buvo šaunu. Mes kartu praleidome puikius septynerius metus. Kartu laimėjome porą NBA čempionatų. Net neabejoju, jog jis yra vienas geriausių NBA žaidėjų. Nors jis žaidžia mano pozicijoje, buvo smagu su tokiu vyruku būti vienoje komandoje. Iš pradžių pykau, kad negaliu gauti žaisti tiek minučių, kiek noriu, bet laikui bėgant prisitaikiau ir iš K.Bryanto išmokau daug naudingų dalykų. Džiaugiuosi, kad galėjau žaisti kartu su juo.

– NBA lygoje gavote pravardę „The Machine“. Kodėl K.Bryantas jus taip vadindavo?

– Net nežinau (juokiasi – red. past.). Nuo pat to laiko, kai buvau pašauktas NBA naujokų biržoje, mūsų santykiai buvo puikūs. Tikrai nepamenu, kaip atsirado ši pravardė, bet turbūt pradėjau rungtyniauti geriau ir kažkaip ji gimė.

– Ar pagalvojate apie sugrįžimą į NBA?

– Be abejonės, neatmetu galimybės grįžti į NBA, nes šiuo metu esu savo karjeros viršūnėje. Dabar esu 28-erių, todėl ne paslaptis, kad dar noriu grįžti į NBA. Man svarbu žaisti aukščiausiame lygyje. Tačiau taip pat džiaugiuosi, kad galiu žaisti Stambule. „Anadolu Efes“ yra stipri komanda, siekianti aukščiausių tikslų, ir man yra malonu jai padėti laimėti.

– Ar esate patenkintas sąlygomis Stambule? Galbūt čia jos geresnės nei Amerikoje?

– Nemanau, jog apskritai kur nors yra geresnės sąlygos nei NBA. Tačiau Stambule tikrai niekuo negaliu skųstis. Čia viskas aukštame lygyje. „Anadolu Efes“ yra vienas sėkmingiausių klubų Turkijos krepšinio istorijoje. Miestas yra puikus, klubo organizacija – be priekaištų.

– Kalbant apie tavo asmeninį gyvenimą... Kaip baigėsi tavo draugystė su Maria Šarapova? Kodėl jūs išsiskyrėte?
– (Juokiasi – red. past.) Žinote, tai privatus gyvenimas ir niekas nemėgsta apie tai kalbėti. Tai užbaigta istorija, kurioje jau padėtas taškas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių