Studentų krepšinio lygoje - mažiau komandų

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) 12-asis sezonas startuos spalio 12-ąją. Vaikinų ir merginų varžybose dalyvaus 24 ekipos.

Tai - penkiomis komandomis mažiau, nei praėjusį sezoną. „Kai kurios aukštosios mokyklos tiesiog nesurinko tiek studentų, kad galėtų suformuoti pajėgias ekipa. Tad jos natūraliai metams atidėjo dalyvavimą lygos veikloje, tačiau iš jos nepasitraukė. Stipriausi šalies universitetai ir toliau jėgą įrodinės ne tik mokymo bazėse, bet ir krepšinio aikštelėse“, - sakė LSKL prezidentas Rimantas Cibauskas.

Pirmojoje vaikinų grupėje žais 9 komandos. Iš varžybų pasitraukė Lietuvos krikščioniškojo koledžo tarptautinio universiteto komanda (LCC TU), kuri neteko rėmėjų iš Jungtinių Amerikos Valstijų. Tad apdovanojimų sieks Vytauto Didžiojo universitetas (VDU), Šiaulių universitetas (ŠU), Klaipėdos universitetas (KU), Vilniaus pedagoginis universitetas (VPU), Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU), Lietuvos kūno kultūros akademija (LKKA), Mykolo Romerio universitetas (MRU), Kauno technologijos universitetas (KTU) ir Lietuvos žemės ūkio universitetas (LŽŪU).

Antrojoje vaikinų grupėje rungtyniaus 8 ekipos. „A“ pogrupyje - VPU-2, Vilniaus universitetas (VU), Vilniaus kolegija (VK) ir Vilniaus teisės ir verslo kolegija (VTVK). „B“ pogrupyje kovos Kauno kolegija (KK), Kauno medicinos universitetas (KMU), Lietuvos veterinarijos akademija (LVA) ir KTU-2 komanda.

Merginų grupėje vietomis susikeitė Šiaulių ir Klaipėdos universitetai. Šiaulietės trumpam paliko lygą, klaipėdietės po metų pertraukos sugrįžo. Tad čempionate dalyvaus VPU, KTU, VU, KU, VDU, MRU ir LKKA krepšininkės.


Šiame straipsnyje: Studentųkrepšiniolyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių