Smūgis „Žalgiriui“: likusį sezoną teks verstis be kapitono P. Jankūno

Išbandymų kupiname sezone Kauno „Žalgirio“ klubas patyrė dar vieną skaudų smūgį. Po šiandien Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikose atliktų tyrimų paaiškėjo, jog ekipos kapitonui Pauliui Jankūnui reikia peties operacijos.

28-erių metų puolėjui plyšo dešiniojo peties sąnario kapsulė. Traumatologijos klinikos ortopedo traumatologo, medicinos mokslų daktaro Rimtauto Gudo teigimu, krepšininkui reikės gultis ant operacinio stalo, o vėliau prireiks maždaug 4 mėnesius truksiančios reabilitacijos. Tai iš esmės reiškia, kad šis sezonas „Žalgirio“ kapitonui jau baigtas.

Pirmą kartą peties traumą žalgirietis patyrė gruodžio 7-ąją Milane vykusiose Eurolygos reguliaraus sezono rungtynėse su „EA7 Emporio Armani“. Nuo to laiko P. Jankūnas žaidė su specialiu įtvaru, tačiau praėjusios savaitės mače Bamberge su „Brose Baskets“ varžovas kovodamas dėl kamuolio užkabino P. Jankūno petį ir kęsdamas skausmus lemiamas minutes puolėjas stebėjo nuo atsarginių suolo.

Savaitgalį vykusiame VTB Vieningosios lygos mače su Krasnojarsko „Jenisei“  P. Jankūnas ant parketo jau neišbėgo. „Nesame nusiteikę pozityviai. Dar prieš mėnesį, kai Paulius pirmą kartą susižeidė petį, tikėjomės blogesnės situacijos, tačiau krepšininkas parodė, kad yra valingas, užsispyręs ir kovojo. Šįkart trauma rimtesnė“, – po šio mačo lyg nujausdamas prastą žinią kalbėjo „Žalgirio“ strategas J.Plaza.

„Gydytojai nusprendė, kad nebegalima rizikuoti ir yra reikalinga operacija. Labai gaila, kad taip viskas susiklostė, bet nuo traumų niekas nėra neapsaugotas. Šis sezonas galėjo buti ypatingas, bet aš vis dar tikiu komanda, savo draugais. Dabar stengsiuosi iš visų jėgų palaikyti juos nuo atsarginių suolelio“, – „Kauno dienai" sakė P.Jankūnas.

Kol puolėjas gydysis traumą, „Žalgirio“ klubo kapitono pareigos bus patikėtos įspūdingai šiemet rungtyniaujančiam kroatui Marko Popovičiui.

Rungtynėse su „Jenisei“ „Žalgiriui“ nepadėjo ir čiurną pasisukęs Tremmellas Dardenas. Visgi po atliktų tyrimų paaiškėjo, kad amerikiečio trauma nėra labai rimta. Jei koja gis taip, kaip planuojama, puolėją aikštėje sirgaliai galės išvysti jau ketvirtadienį per Eurolygos rungtynes su Atėnų „Panathinaikos“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

HAHA

 HAHA  portretas
SVARBU DEDE BURATINAS ROMANOVAS YRA))))))))))))

JIS

JIS  portretas
PADARYS OPERACICA)))))))))

gaila

gaila portretas
labai gaila labai..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių