Š.Jasikevičius: visi prisimins pralaimėjimą makedonams

Lietuvos rinktinės įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius įsitikinęs, kad lietuviams mūsų šalyje vykęs Europos čempionatą asocijuosis tik su vienu dalyku - pralaimėjimu ketvirtfinalyje makedonams.

Būtent vakar šeimininkams po dramatiškos kovos (65:67) turėjo pripažinti varžovų pranašumą ir pasitraukti iš kovos dėl medalių. Rinktinės veteranas tikino, kad nors šiandien ir pavyko nugalėti slovėnus bei išsikovoti kelialapį į olimpiados atranką, po pergalės džiaugsmo nėra, nes visos mintys vis dar sukasi tik apie trečiadienio vakarą.

- Kas sugebėjo nuteikti komandą?

- Nereikia nuteikinėti. Visi žinome dėl ko žaidžiame. Mūsų tikslas buvo kovoti dėl patekimo į Londoną. Niekas neprisimena, kiek žaidėjų praradome. Visi prisimins tik kad vyko čempionatas Lietuvoje ir mes ketvirtfinalyje pralaimėjome makedonams. Mūsų tikslas buvo kovoti dėl Londono, ką ir padarėme. Kartais reikia galvoti ir realistiškai. Žinoma, niekas negali sugrąžinti to, kas nutiko vakar. Galėjome kovoti dėl medalių, bet vienas iš pagrindinių tikslų buvo Londonas. Galbūt kitais metais ten kovosime jau su visais žaidėjais.

- Pavyko užsimiršti žaidžiant?

- Neįmanoma užsimiršti, bet laimėjęs negalvoji apie pergalę, o apie vakar. Daug kas nemiegojo, bet pasiaiškinimai niekam neįdomūs.

- Pasiruošti nebuvo laiko.

- Nebuvo laiko ir slovėnams. Sąlygos vienodos. Žaidi daugiau iš emocijų. Tiesiog žinai, kad tai vienas tikslų. Pagrindinį tikslą mes įvykdėme, bet niekam neįdomu, kiek mes esame praradę žmonių, bet visi žmonės prisimins šitą čempionatą tik kaip pralaimėjimą makedonams ketvirtfinalyje. Tai yra realybė.

- Ką patarėte komandos draugams prieš paskutinę slovėnų ataką?

- Mes tiesiog pirmose rungtynėse, kai žaidėme Klaipėdoje, buvome praradę daug taškų ketvirčių pabaigose, tai buvo tokia situacija, kad reikia neprarasti koncentracijos. Jie Klaipėdoje paskutinei atakai darė kažką panašaus, tik šį kartą pavyko apsiginti.

- Rungtynės dėl penktos vietos kažką lemia?

- Visada yra geriau būti viena pakopa aukščiau. Geriau būti penktoje vietoje nei šeštoje, ypatingai žaidžiant namuose. Tikrai keista buvo matyti pusę salės žiūrovų, bet vėliau atmosfera buvo gera. Reikia vėl padėkoti sirgaliams, kad jie buvo su mumis. Vėlgi, daug kas rūbinėje sakė, kad nėra šiandien daug džiaugsmo, nors tikslas, kokį užsibrėžėme prieš pirmenybes, įvykdytas. Deja, bet šis čempionatas bus prisimenamas kaip pralaimėjimas makedonams.

- Kas favoritai laimėti auksą?

- Ispanai favoritai. Tris mėnesius kalbame apie tai. Ispanai favoritai.

- M.Kalniečiui apie paskutinį tritaškį kažką sakėte?

- Galvojau, kad atsivarysiu kamuolį ir mesiu pats nuo baudų linijos, bet priėjo žmogus, todėl perdaviau kamuolį Mantui. Paprastas krepšinis.

- Per minutės pertraukėlės daug patarimų dalinote komandos draugams.

- Dalinome taškus už dyką su savo gynyba „du prieš du“. Stengiesi kažkiek padėti. Vėlgi mes su vienu aukštaūgiu vienaip ginamės, su kitu – kitaip. Daug klydome gynyboje „du prieš du“.

- Po pralaimėjimo pasirodė daug kritikos žiniasklaidoje. Ar vakar kažką skaitėte po varžybų?

- Visada taip būna. Vakar nelindau į internetą. Pats esu krepšinio fanatikas, skaitau viską: moterų, vaikų, vyrų krepšinio naujienas. Vakar teko apsiriboti ir susikaupti šios dienos rungtynėms, nes jų kaina buvo didžiulė.

- Ar sunkiai užmigote po vakar?

- Pusė mūsų nemiegojo, bet tai niekam neįdomu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Feja

Feja  portretas
As labai didziuojuosi musu vyrais. Nesu nereali krepsinio fane. Esu uz grazu ir teisinga zaidima. Bet, turetume labai labai zemai nusilenkti vyram vien uz tai, kad jie yra. Gerbiamas, Sarunai, kas tie makedonai, palyginus su visais Jumis. Pamirs juos greit visi, o Jus visi musu sirdyse liksit visada. (-: negali tureti visu medaliu juk (-: O siaip, Jus isties saunuoliai (-:

Genute

Genute portretas
Sveikinam musu rinktine,svarbiausia nenusimint,turesim mes tu pergaliu.

Tinklelis

Tinklelis portretas
Neimkit į plaučius, vyrai!!! Parodysit, ką galit Luonduone!!!!!
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių