Siūlo minėti Lietuvos krepšinio dieną

Į atmintinų dienų sąrašą siūloma įtraukti Lietuvos krepšinio dieną. Atmintinų dienų įstatymo papildymo projektą Seime įregistravęs Seimo narys socialdemokratas Valerijus Simulikas Lietuvos krepšinio dieną siūlo minėti balandžio 23 dieną.

Lietuvos krepšinis savo istoriją pradėjo skaičiuoti nuo 1922-ųjų balandžio 23 dienos, kai Kaune buvo sužaistos pirmosios oficialios krepšinio rungtynės Lietuvoje. Neužmirštami 1937-ieji, kai lietuviai pirmą kartą tapo Europos čempionais, o po dvejų metų – antrąkart.

„Balandžio 23-ioji būtų pagerbimas visų krepšinio žmonių, garsinusių ir garsinančių Lietuvos vardą Europoje ir visame pasaulyje. Tai būtų proga dar kartą, kasmet, prisiminti ir pagerbti Lietuvos krepšinio istoriją, jos pradininkus, istorinius įvykius ir pergales, kurių buvo ir, tikiu, dar bus. Neginčijamas faktas, kad krepšinis Lietuvoje – sportas Nr.1. Ir šis faktas vertas pagarbos“, – teigia įstatymo pataisos autorius V. Simulikas.

Lietuvos krepšinio federacija – viena didžiausių ir įtakingiausių šalyje. Federacija vienija per 130 juridinių narių, 18 tūkstančių licencijuotų krepšininkų. Krepšinyje dirba apie 400 etatinių trenerių. Apie 100 tūkst. Lietuvos gyventojų žaidžia krepšinį savo malonumui. Šiuo metu atmintinų dienų sąraše – 54 atmintinos Lietuvai dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JERONIMAS

JERONIMAS portretas
NEDARBO DIENĄ DAROM :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių