Signalas: žalgirietis O. Lafayette sutiktų žaisti Lietuvos rinktinėje

Kasmet prieš Lietuvos krepšinio rinktinės vyriausiajam treneriui skelbiant kandidatų sąrašą kylą klausimas, ką naujo išvysime įžaidėjo pozicijoje. Jeigu būdavo aišku, kad žais Šarūnas Jasikevičius ir Mantas Kalnietis, tuomet klausimų kildavo mažiau, bet kitąmet Šaro nebebus.

Akivaizdu, kad atsiradusią spragą kažkuo reikės užpildyti. Neslepiama, kad Jonas Kazlauskas rinksis tarp Vytenio Čižausko ir Ado Juškevičiaus, bet visai neseniai Tomas Pačėsas iškėlė idėją, apie kurią daugelis lietuvių net nedrįstų sakyti – natūlizuoti atakų organizatorių.

Visi matėme, ką gali padaryti vienas amerikietis Makedonijos komandoje (Bo McCalebbas), kaip Juodkalnijos žaidimui diriguoja Omaras Cookas, o Bulgarijos vienu lyderių buvo žalgirietis Ibrahimas Jaaberas.

Lietuvoje žaidžiančių užsieniečių atakų organizatorių yra nemažai, tačiau visi jie arba jau rungtyniauja nacionalinėse savo šalių komandose, arba yra gerokai per žemo meistriškumo. Vienintelis Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas Oliveris Lafayette‘as galėtų būti svarstytinas variantas.

Portalas Krepsinis.net amerikiečio paklausė, ką šis mano apie galimybę žaisti Lietuvos rinktinėje. Žaidėjas su šypsena priėmė šį klausimą ir atsakė taip: „Jei sulaukčiau kvietimo, žinoma sutikčiau. Jie (lietuviai) – puikūs vyrukai, todėl bet kada su jais žaisčiau kartu.“

Ilgametis Lietuvos rinktinės gynėjas, kuris po Londono olimpiados nusprendė baigti karjerą nacionalinėje komandoje, Rimantas Kaukėnas pripažino, kad jeigu būtų variantas natūralizuoti žaidėją, nereikėtų jo atmesti.

„Sunku pasakyti, nes daug kas naudoja natūralizuotus žaidėjus. Tie patys ispanai, kurie turi daug pajėgių žaidėjų. Jeigu būtų toks variantas, sakyčiau, kad negalima būtų varyti to žaidėjo nuo rinktinės. Vėlgi, Lietuva visada išsiversdavo be natūralizuotų, bet aš neturiu tam tikro nusistatymo“, – teigė R.Kaukėnas.

Paklaustas apie priešišką Lietuvos sirgalių reakciją, kai pradedama kalbėti apie natūralizaciją, R.Kaukėnas tai aiškino pasididžiavo jausmu: „ Kiekvienas priešiškai reaguojantis turi pasididžiavimo jausmą, kad lietuviai esame ir rinktinėje žaidžia tikri lietuviai. Matyt galiu suprasti ir juos.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Palaikau

Palaikau portretas
O kodel gi ne? Bukim biedni, brt teisyngi. Tera pas mus gero izaidejo! Nera!!!

mindaugas

mindaugas portretas
Tikiuosi spės suteikti iki čempionato. Mes turime suteikti pilietybės issilavinusiems , daug pasiekusiems žmonėms .

mmm

mmm portretas
tada nebeziuresiu rungtyniu........
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių