Šiaulių arenos valdytojai užsimojo nutildyti žiniasklaidą

Šiaulių arenos valdytojai užsimojo prieš laisvą spaudą. Taip galima pavadinti Šiaulių areną valdančios viešosios įstaigos „Pramogų sala“ akibrokštą prieš trečiadienį vykusias Lietuvos krepšinio lygos rungtynes su tarp „Šiaulių“ ir Klaipėdos „Neptūno“ komandų.

Dėl neaiškių priežasčių atlikti savo darbo ir nušviesti rungtynių Šiaulių arenos apsaugininkai neleido penkiolika metų dienraštyje „Lietuvos rytas“ dirbančiam fotokorespondentui Gintarui Šiupariui.

Jis pastaruosius dešimt metų eina ir „Šiaulių“ krepšinio klubo atstovo spaudai pareigas – fotografuoja bei aprašo komandos rungtynes, žiniasklaidą ir visuomenę supažindina su treneriais bei krepšininkais, po rungtynių pateikia jų komentarus.

41 metų žurnalistui trečiadienį buvo pareikšta, kad Šiaulių arenos generalinis direktorius Gintaras Radavičius patvirtino naujas žurnalistų akreditacijos taisykles.

„Trečiadienį popiet nusiunčiau prašymą išduoti akreditaciją pagal naująją tvarką, bet negavau (p. G.Radavičius savo pasirašytose taisyklėse nustatė, kad prašymai svarstomi 10 darbo dienų, – aut. past.). Atvažiavus į rungtynes, prie tarnybinio įėjimo budintys apsaugininkai pareiškė, kad arenos darbuotojų man išduotas neterminuotas „Šiaulių“ klubo atstovo spaudai pažymėjimas nebegalioja... Negelbėjo nei LKL vadovų patvirtintas krepšinio klubo „Šiauliai“ komandos narių sąrašas su licencijų numeriais ir mano pavarde“, – pasakojo Šiuparys.

Į areną su bilietu patekęs „Šiaulių“ klubo atstovo spaudai pareigas einantis žurnalistas negalėjo įsinešti fotoaparato, o po rungtynių nebuvo įleistas į spaudos konferencijų salę,

Lietuvos sporto žurnalistų federacijos narys tikina, kad tokiais veiksmais buvo pažeistas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reglamentas.

Šiuparys yra įtrauktas į LKL vadovų patvirtintą oficialų licencijuotų „Šiaulių“ klubo narių sąrašą ir turi teisę patekti į bet kurią LKL areną, kurioje rungtyniauja „Šiaulių“ ekipa. Į šį sąrašą taip pat patenka komandos gydytojai, fizinio rengimo treneriai, žaidėjai ir kt.

„Esu šimtu procentų įsitikinęs kad į areną buvau neįleistas vien dėl savo profesinės veiklos, nors jie tai bandys neigti. Jau anksčiau per rungtynes su „Žalgiriu“ jie bandė mane išmesti iš arenos, – kalbėjo Šiuparys. Nė vienas LKL klubas į savo tinklalapį arba „Facebook“ puslapį nededa tiek daug nuotraukų, kiek mes.

Situaciją bandė spręsti ir klubo direktorius Adomas Klimavičius, ir komandos treneriai. Manau, kad „Šiaulių“ klubas yra suinteresuotas gauti nuotraukas, komentarus bei kitą informaciją, tad kreipsis į lygą. Aš savo ruožtu kreipsiuosi į Lietuvos žurnalistų sąjungą ir „Lietuvos ryto“ redakciją.“

Šiuparys dienraštyje „Lietuvos rytas“ yra paskelbęs ne vieną straipsnį apie dvejonių keliančią Šiaulių arenos vadovo Gintaro Radavičiaus veiklą.

LKL reglamento 11.19 punktas skelbia, jog klubai į arenas privalo nemokamai įsileisti renginį nušviečiančius žurnalistus, kai jie pateikia galiojantį spaudos atstovo pažymėjimą. Jei yra akreditavimo sistema, klubas turi išduoti akreditaciją. Klubai privalo paisyti Visuomenės informavimo įstatyme numatytų teisės normų, suteiktos teisės laisvai rinkti informaciją. LKL varžybas turi organizuoti klubas, o ne VšĮ, UAB ar AB.

Basketnews.lt, Mantas Bertulis



NAUJAUSI KOMENTARAI

alio bajorija

alio bajorija portretas
TAI JAU KURI LAIKA SAULES MIESTE STEBINA TEATRO IR SPORTO ARENOS DVARELIAI ,I KURIUOS PATEKTI NEGALI TOKIE ZINOMI ZURNALISTAI ,KAIP SIUPARYS..KAS GALI PANEIGTI ,KAD PONAS RADAVICIUS PABANDYS ARENA PRIXVATIZUOTI,PALIEKANT VISUS ANT LEDO.STEBINA ,KAD MIESTELENAI RETAI MATO GERUS KONCERTUS,NES KAS GALI PANEIGTI IR CIA RADAVICIAUS TENKINAMI NORAI,KA PAKVIESTI O KAI KAS GAL JAM ASMENISKAI NEPATINKA....TAD GERIAU TUSCIA ARENA IR VISI PATENKINTI,NES NEREIKIA DIRBTI...GEDA..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių