Savivaldybių indėlis LKL klubams didesnis nei Kauno parama „Žalgiriui“

Kauno „Žalgirio“ savininkas Vladimiras Romanovas atskleidė, kad šio sezono klubo biudžetas – 36 mln. litų.

Kauno miesto savivaldybės indėlis – 2,9 mln. litų – sudaro aštuonis procentus viso biudžeto. Savivaldybės parama procentine išraiška – viena mažiausių iš visų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) klubų.

„Dabartinė situacija tiek Lietuvoje, tiek Europoje tokia, kad krepšinio komanda, jei ji siekia rimtų tikslų, privalo turėti savivaldybės paramą“, – pareiškė Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo direktorius Martynas Purlys.

Jo tikinimu, Vilniaus miesto savivaldybės parama sudaro apie 25-30 proc. klubo biudžeto. Sausio mėnesį pranešta, kad „Lietuvos rytas“ šiemet iš savivaldybės sulauks 4 mln. litų paramos, rašp portalas BasketNews.lt.

„Paramos dydis priklauso nuo miesto geranoriškumo ir dėmesio sportui“, – pabrėžė Purlys.

Daug geranoriškumo „Žalgirio“ atžvilgiu Kauno miesto savivaldybė nerodo. Iš pradžių žadėjusi skirti 5 mln. litų, ji privačiam krepšinio klubui atrėžė 2,9 mln. litų.

Pernai tokioje pat situacijoje atsidūrė ir jau išnykusios Kauno „VIČI-Aistės“ – žadėję skirti pusę milijono, savivaldybės vadovai pervedė 100 tūkst. litų iš kurių klubas už savivaldybei priklausančios sporto halės nuomą sumokėjo net 84 tūkst.

„Savivaldybės parama paprastai būna viena svarbiausių, – sakė Klaipėdos „Neptūno“ klubo direktorius Osvaldas Kurauskas. – Kai žaidžiau „Neptūne“, pamenu, miesto pinigų laukdavome kaip išganymo.“

Dabar Klaipėdos miesto savivaldybės indėlis – 500 tūkst. litų – sudaro apie trečdalį „Neptūno“ klubo biudžeto. Tačiau klubo vadovai prašo skirti papildomą milijoną, o savivaldybės sprendimas turėtų paaiškėti šį mėnesį.

Prienų miesto savivaldybė savo krepšinio klubą remia 150 tūkst. litų grynųjų pinigų ir taip pat apmoka išlaidas už salės nuomą. Tai sudaro apie 12-15 proc. „Prienų“ klubo biudžeto.

Kėdainių miesto savivaldybės dotacija sudaro 25 proc. „Nevėžio“ biudžeto, o Utenos „Juventus“ klubas net pusę biudžeto pinigų gauna iš savivaldybės.

Kiek kitokia situacija Pasvalyje – turėdamas galingą rėmėją, „Pieno žvaigždžių“ koncerną, klubas nesiskundžia, kad savivaldybės lėšos sudaro apie 5 proc. biudžeto.

„Kaip skauda „Žalgiriui“, taip skauda ir man dėl „Žalgirio“, – apmaudo neslėpė Bartuška.

„Žalgiris“ yra unikalus ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje, – įsitikinęs Kurauskas. – Visi pasaulyje žino, kas yra „Žalgiris“. Manau, jis kuria produktą ir pridėtinę vertę Lietuvai.“

„Jei mums savivaldybė pasakė, kiek skirs pinigų, tiek ir skiria, – pabrėžė „Juventus“ direktorė Nijolė Kuzmickienė. – Labai negražiai daro, jei pažadėjo ir neduoda“.





NAUJAUSI KOMENTARAI

gedas

gedas portretas
zalgiris-tai skandalais ir jodaodziais is nba pagarsejes klubas, metu metais negalintis laimet eurolygos top 16 isvykose.

pilietis

pilietis portretas
ar jie sveiko proto 2,9 milijono ir dar nepatenkinti.Per visa Lietuva sudejus kitu sporto saku visus klubus kartu tiek negauna kiek Zalgiris

Bobas

Bobas  portretas
Valdzia nori tureti Zalgiri del to nori atsikratyti nuo Valodios
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių