S. Jovaiša: šį sezoną „Lietuvos rytas“ Eurolygoje nieko nenuveiks

Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidimas šį sezoną nedžiugina nei klubo vadovų, nei aistruolių. Po Eurolygos rungtynių su „Barcelona“ mintimis apie tai pasidalijo buvęs garsus krepšininkas Sergejus Jovaiša.

„Šį sezoną „Lietuvos rytas“ keistai sukomplektuotas. Tai lyg Europos jaunimo komanda, pastiprinta vienu kitu patyrusiu žaidėju. Nepastebiu joje tokio atsidavimo, susitelkimo, koks buvo ankstesniais laikais. Nemanau, kad jaunasis serbas Nemanja Nedovičius sostinės ekipai labai padės. Su tokia sudėtimi „Lietuvos rytas“ Eurolygoje gali laimėti keletą rungtynių, bet tai turi būti vilniečių diena, o jie pademonstruoti išskirtinį kovingumą, susitelkimą. Tokį, kokį matydavome anksčiau, kuris man patikdavo. Šį sezoną Vilniaus ekipa Eurolygoje nieko nenuveiks. Jai reikia tik garbingai pabaigti sezoną, kuris ką tik prasidėjo.

Maskvoje per Eurolygos pirmąjį turą „Lietuvos rytas“ vos nepateikė sensacijos. Kita komanda būtų pasinaudojusi CSKA silpnumu tą dieną. Per šią dvikovą maskviečiai atrodė prastai, jie nebuvo nusiteikę rimtai kovai su vilniečiais. Tačiau „Lietuvos rytas“ atsiradusiu šansu nepasinaudojo.

Vakarykštėse rungtynėse pastebėjau, kad „Barcelona“ ekipos potencialas žemesnis nei anksčiau. Sostinės krepšininkai progų susikurdavo, bet juos labai slėgė „Barcelona“ vardas. Vilniečiai nesugebėjo atsikratyti įsitempimo, vidinio jaudulio. „Lietuvos ryto“ žaidimas būtų visai kitoks, jei krepšininkų neslėgtų Ispanijos klubo autoritetas. Svečiai sumaniai pasinaudojo dažnomis aikštės šeimininkų klaidomis. Vilniečiai taip ir nesugebėjo spurtuoti, nes visą laiką galvojo, kad kovoja su „Barcelona“. Jei pastarosios komandos krepšininkai vilkėtų Kėdainių „Nevėžio“ marškinėliais, „Lietuvos rytas“ rungtyniautų visai kitaip.

Iš LKL vicečempionų komandos padoriai atrodo tik Renaldas Seibutis. Jis žaidžia stabiliai, užsirekomendavo kaip „Lietuvos ryto“ lyderis. Jei kitų krepšininkų indėlis bus didesnis, sostinės ekipos gerbėjams atsiras viena kita proga pasidžiaugti pergale. Tačiau dažniau džiaugtis vilniečių sėkme Eurolygoje jiems neteks.

Ar reikėjo vos prasidėjus sezonui keisti „Lietuvos ryto“ vyriausiąjį trenerį Aleksandrą Džikičių? Man nepatikdavo jo vertinimai po rungtynių. A.Džikičius nuvertindavo savo auklėtinius, dėl nesėkmių kaltindavo komandą, o pats nenorėdavo prisiimti atsakomybės. Atrodydavo, kad tik jis vienas viską moka, viską supranta. Treneris turi pasidalinti atsakomybe kartu su krepšininkais. A.Džikičiui vis atrodydavo, kad „Lietuvos rytas“ pralaimi nesvarbias rungtynes, bet tų svarbių jis taip ir nesulaukė.

Dabar prie Vilniaus komandos vairo stojo Darius Maskoliūnas. Žaidėjams jis – ir draugas, ir gerbiamas. Tačiau su dabartine sudėtimi „Lietuvos rytas“ nelabai ką daugiau pasiektų net ir tuo atveju, jei jį pradėtų treniruoti garsusis Ettore Messina", - sakė S.Jovaiša.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sergėjus

Sergėjus portretas
patiko tavo žaidimas Žalgiryje
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių