R.Šiškauskui – dar vienas įvertinimas

Lietuvos Metų sportininku ir krepšininku tituluotas Maskvos CSKA klubo žaidėjas Ramūnas Šiškauskas laimėjo ir interneto svetainės eurobasket.com (beveik 300 korespondentų) septintą kartą surengtus tradicinius geriausių krepšininkų rinkimus.

30-metis 197 cm ūgio lietuvis buvo pripažintas geriausiu 2008 m. Europoje rungtyniavusiu žaidėju.

Be R.Šiškausko, į simbolinį praėjusių metų Europos krepšininkų penketą pateko juodkalnietis Nikola Pekovičius (Atėnų „Panathinaikos“), amerikietis Trajanas Langdonas (Maskvos CSKA), į NBA lygos Portlando „Trail Blazers“ klubą iš Badalonos „DKV Joventut“ komandos išvykęs Rudy Fernandezas bei į „Regal Barcelona“ ekipą iš NBA sugrįžęs kitas Ispanijos krepšininkas Juanas Carlosas Navarro.

Į antrąjį penketą pateko dar vienas Lietuvos atstovas - Italijos čempionas, Sienos „Montepaschi“ klubo puolėjas Kšyštofas Lavrinovičius.

Absoliučiai geriausiu praėjusių metų Europos krepšininku apklausoje buvo pripažintas NBA Dalaso „Mavericks“ žaidėjas vokietis Dirkas Nowitzki, o tarp pretendentų apklausos dalyviai nurodė du lietuvius - Žydrūną Ilgauską (Klivlando „Cavaliers“) ir K.Lavrinovičių.

Geriausiu 2008 m. krepšinio treneriu Europoje pripažintas italas Ettore Messina (Maskvos CSKA).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių