Pūgos priblokšti žalgiriečiai Kazanėje nerado savo žaidimo

Sekmadienio popietę Kauno „Žalgiris“ Kazanėje Vieningosios krepšinio lygos rungtynėse patyrė pralaimėjimą prieš vietos „Unics“ ekipą. Kazanės komandos sąskaitoje - 5 pergalės ir 1 pralaimėjimas, kauniečiai lieka iškovoję 2 pergales ir patyrę 4 pralaimėjimus.

Visos dvikovos metu šeimininkai išlaikė žaidimo vadžias savo rankose ir kryptingai didino persvarą, kurią kauniečiams pavyko sumažinti tik rungtynių pabaigoje.

Rungtynės
„Žalgirio“ startinis penketas: Ty Lawsonas, Vytenis Lipkevičius, Sonny Weemsas, Paulius Jankūnas, Milovanas Rakovičius
„Unics“ startinis penketas: Terrellas Lyday, Piotras Samoilenko, Henry Domercantas, Michaelas Wilkinsonas, Aleksėjus Savrasenko.

Pirmajame kėlinyje žalgiriečiams krepšys buvo lyg užkeiktas. Pro šalį skriejo net ir metimai iš po krepšio. Tuo tarpu Rusijos komandos atstovai pataikė du tritaškius, įmetė dar porą metimų, tai leido jiems išsiveržti į priekį. Po S.Weemso ir T.Lawsono dėjimų kauniečiai prisivijo varžovus. Tačiau, kėlinį, kuriame dominavo gynybą, laimėjo „Unics“ (17:11).

Po pertraukėlės „Žalgirio“ komandai 3 minutes nepavyko pelnyti taškų. „Unics“ nutolo dviženkliu skirtumu (21:11).  Per kitas keturias minutes jie savo persvarą dar padidino. Tokį pranašumą šeimininkams pavyko išlaikyti iki pat didžiosios pertraukos (37:24).

Grįžusios į aikštelę komandos ir toliau labiau pasižymėjo gynyboje, o ne puolime. Tik po taiklaus P.Jankūno tritaškio kauniečiai sumažino skirtumą iki 10 taškų (41:31). Po kelių atakų kapitonui įmetus dar vieną tritaškį skirtumas sumažėjo iki 9, tačiau Kazanės komanda toliau sėkmingai didino skirtumą (50:34). Rusijos klubas ir toliau nesustojo, o didino savo persvarą iki rekordinės 26 taškų žymos.

Paskutinėje rungtynių dalyje kauniečiai ir toliau neatrado savo žaidimo. Kazanės klubo pranašumas tapo triuškinančiu. Likus žaisti 5 minutes iki kėlinio pabaigos kauniečiai atsilikinėjo jau 32 taškais. Per likusį laiką žalgiriečiams pavyko skirtumą sumažinti tik iki 27 taškų (79:52).

Daugiausiai taškų „Unics“ komandai pelnė: V.Vermejenko - 18, L.Greeras - 14, M.Wilkinson - 13.
Daugiausiai taškų „Žalgiriui“ pelnė: P.Jankūnas - 14, S.Weemsas - 9, T.Klimavičius - 7.



NAUJAUSI KOMENTARAI

stebetojas

stebetojas portretas
Ziauru...

beviltiska

beviltiska portretas
nu dar tokios beviltiskos komandos nemaciau

XXL

XXL  portretas
O dieve kokia gėda !
VISI KOMENTARAI 63

Galerijos

Daugiau straipsnių