Principinėje dvikovoje – DPV pergalė

Pirmadienį LMK"A"L įvyko vienintelis susitikimas, kuriame principinėje dvikovoje DPV moterys savo aikštėje priėmė "BC Tiketos" atstoves.

Rungtynių pradžioje kiek geriau atrodė svečiuose žaidusios "BC Tiketos" (4-3) atstovės. Per pirmąsias tris minutes viešnios puikiai gynėsi, o savo greitomis kontratakomis varė DPV (6-1) krepšininkes į neviltį. Pirmojo ketvirčio viduryje "Tiketos" pranašumas pasiekė solidžią devynių taškų ribą 14:5.

Pamačiusios, kad žaidimas nesiklijuoja aikštės šeimininkės paėmė minutinę pertraukėlę. Aptarusios savo žaidimą ir suderinusios veiksmus gynyboje DPV merginos šovė į priekį ir pelniusios dešimt taškų be atsako atsidūrė priekyje 15:14.

Pajutusios pasitikėjimą savo jėgomis DPV atstovės puikiai pradėjo antrąjį ketvirtį ir gana greitai susikrovė apčiuopiamą pranašumą. Tačiau prieš pat didžiąją pertrauką "Tiketa" sugebėjo pakilti ant kojų ir sugrąžinti rungtynėse intrigą. Įpusėjus dvikovai DPV pranašumas vos vienas taškas 36:35.

Antroje susitikimo dalyje vyko atkakli ir beprotiškai graži kova. Abi ekipos grūmėsi dėl kiekvieno atšokusio kamuolio, keitėsi taikliais metimais bei džiugino salėje susirinkusius žiūrovus. DPV komandai paskutinėmis pagrindinio laiko minutėmis pavyko įgyti trijų taškų pranašumą visgi tam, kad pasiektų pergalę aikštės šeimininkėms teko gerokai pavargti. Likus dešimčiai sekundžių "Tiketos" atstovės turėjo dvi progas tolimais šūviais išlyginti rezultatą, tačiau jų metimai buvo netaiklūs, o kamuolį sugebėjo atkovoti aikštės šeimininkės. Netrukus DPV ekipa išprovokavo varžovių pražangą, realizavo vieną baudos metimą ir rungtynių baigtis tapo aiški. Galutinis rezultatas - 67:63 aikštės šeimininkių komandos naudai.

Nugalėtojų komandoje naudingiausiai žaidė Ilona Nikonovaitė, pelniusi 22 taškus, atkovojusi 8 kamuolius, atlikusi 8 rezultatyvius perdavimus ir surinkusi 32 naudingumo balus, Ina Komisaraitienė atliko dvigubą dublį pelniusi 10 taškų ir atkovojusi 10 kamuolių, Jurga Lukauskaitė pridėjo 8 taškus.

"BC Tiketa" ekipoje pasižymėjo Gytė Urniežiūtė ir Jūratė Staskonytė, pelniusios po 20 taškų.

DPV komanda pirmojo rato kovas baigė savo sąskaitoje turėdama šešias pergales iš septynių galimų. "BC Tiketai" tai buvo trečioji nesėkmė per septynerias rungtynes palikusi ekipą ketvirtoje turnyrinės lentelės vietoje.


Šiame straipsnyje: krepšinisLMKAL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių