Premjeras: pasaulinio lygio krepšinio renginiai vyks ir ateityje

Premjeras Andrius Kubilius tikisi, kad europinio, pasaulinio lygio krepšinio renginių Lietuvoje netrūks ir ateityje bei pabrėžia, kad investicijų į sekmadienį pasibaigusio Europos vyrų krepšinio čempionato organizavimą grąža negali būti apskaičiuojama vien grynaisiais pinigais.

Pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo A.Kubilius žurnalistams sakė girdėjęs ypač daug pagyrimų dėl krepšinio čempionato organizavimo.

„Lietuva šiuo čempionatu patvirtino, kad gali surengti pačio didžiausio masto renginius, todėl ir galime tikėtis, kad ir ateity mūsų gera infrastruktūra, skirta krepšiniui, mūsų puikūs organizaciniai gebėjimai bus tinkamai panaudoti, kad Lietuvoje matytume ir daugiau pasaulinio ir europinio lygmens krepšinio“, - teigė Vyriausybės vadovas.

"Tikrai gali būti, kad kitais metais gali įvykti priešolimpinis turnyras. Apie tai vakar (sekmadienį - BNS) teko nemažai kalbėti su FIBA vadovu", - pridūrė jis.
Anot A.Kubiliaus, ateityje galima tikėtis, kad Lietuvoje bus rengiami atskiri Europos čempionato etapai.

„Galbūt 2017 metais. Lygiai taip pat keliamos ir formuluojamos ambicijos kartu su Baltijos valstybėmis organizuoti ir pasaulio čempionatą - po gerų dešimties metų“, - teigė ministras pirmininkas.

Jis padėkojo nacionalinės krepšinio rinktinės žaidėjams, kurie "labai vyriškai kovėsi, kitą sykį - ir labai sudėtingomis aplinkybėmis".
Premjeras pabrėžė, kad čempionato atneštos naudos Lietuvai negalia skaičiuoti vien grynaisiais pinigais.

„Mes taip neskaičiavome. Čempionato organizavimo sąmatos yra žinomos, matyt, turėsime galimybių susitikti su organizaciniu komitetu ir sudėlioti visus taškus. Lėšos, kurios buvo skirtos infrastruktūrai, sporto arenoms, tai yra nemažos lėšos, bet, mano įsitikinimu, jos atsiperka ne tik per šį čempionatą, bet gali atsipirkti ir visus būsimus renginius. Todėl tą grynąją materialinę naudą, buhalterinį balansą nebūtų taip tikslinga suvedinėti. Lietuva, organizuodama čempionatą, save pristatė kaip šalį, kuri daug sugeba. Tokio pasirodymo ir pristatymo vertė ne visada grynais pinigais suskaičiuojama“, - sakė Vyriausybės vadovas.

Sekmadienį pasibaigusių Europos krepšinių pirmenybių nugalėtoja tapo Ispanijos komanda, antri liko prancūzai, trečiąją vietą iškovojo Rusijos rinktinė.
Lietuvos krepšininkai čempinate užėmė penktąją vietą.


Šiame straipsnyje: Krepšinio čempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių