Pasaulio krepšinio čempionatas: lietuviai sužinojo varžovus

Turkijoje ištraukti 2010 metų pasaulio vyrų krepšinio čempionato, kuriame dalyvaus ir Lietuvos rinktinė, burtai. Mūsiškiai planetos pirmenybes pradės D grupėje su Ispanijos, Prancūzijos, Kanados, Naujosios Zelandijos ir Libano ekipomis.

Procedūra įvyko Stambulo viešbutyje „Ciragan Palace Kempinski“. Pirmiausia buvo išskirstytos pajėgiausios - pirmojo krepšelio - komandos: į A grupę pateko Argentina, į B - JAV, į C - Jono Kazlausko treniruojama Graikija, į D - pasaulio čempionė Ispanija.

Iš antrojo krepšelio į A grupę įkrito Serbija, į B - Slovėnija, į C - Turkija, į D - Prancūzija.

Po trečiojo burtų traukimo raundo grupių sudėtys buvo tokios: A - Argentina, Serbija, Australija, B - JAV, Slovėnija, Brazilija, C - Graikija, Turkija, Puerto Rikas, D - Ispanija, Prancūzija, Kanada.

Ketvirtasis raundas lėmė grupę Lietuvos rinktinei - mūsiškiai pateko į D kompaniją, kurioje taip pat atsidūrė Naujoji Zelandija ir Libanas.

Mūsų grupė, mano akimis, yra visai nebloga. Grupės favoritė - Ispanija, bet draugiškos rungtynės Vilniuje prieš Europos čempionatą parodė, kad ir jie yra pažeidžiami. Prancūzija turi NBA žaidėjų, jų komanda atletiška, bet turi silpnų vietų. Kanada stiprėja, tačiau daug apie jos rinktinę pasakyti negaliu. Kanadiečiai irgi turi NBA žaidėjų, krepšininkų NCAA universitetuose. Manau, jie žais amerikietišką krepšinį. Naujoji Zelandija išsiskiria savitu braižu, tik pas juos gal yra mažesnis žaidėjų pasirinkimas, jie nėra labai žinomi. Libanas, kiek teko girdėti, savo regione demonstruoja aukščiausio lygio krepšinį, tačiau apie šiuos varžovus žinau mažiausiai", - sužinojęs burtų rezultatus sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra.

Iš grupių į antrąjį varžybų etapą - aštuntfinalį - pateks po 4 komandas. Pajėgiausias D grupės ketvertukas tęs kovą su C grupės komandomis.

Iki šiol Lietuvos krepšininkai yra dalyvavę dviejuose pasaulio čempionatuose. 1998-aisiais Graikijoje ir 2006-aisiais Japonijoje mūsiškiai užėmė 7-ąsias vietas. Turnyre Graikijoje lietuviai lemiamoje dvikovoje dėl 7-osios pozicijos 77:76 įveikė Argentiną, o Japonijoje 77:62 parklupdė Vokietiją.

1998-ųjų pirmenybėse lietuviai buvo susitikę su ispanais ir nusileido jiems 80:86. 2006-ųjų čempionate taip pat teko susigrumti su Ispanijos rinktine - tąkart ketvirtfinalyje vėl pralaimėta 67:89.   

2006 m. pasaulio čempionatą laimėjo Ispanijos krepšininkai, finale 70:47 sutriuškinę graikus. Bronzos medaliai buvo įteikti JAV ekipai, 96:81 palaužusiai argentiniečius.

2010-ųjų planetos pirmenybės vyks rugpjūčio 28-rugsėjo 12 dienomis. Krepšininkai rungtyniaus Ankaroje, Izmyre, Kaiseryje ir Stambule.

Pasaulio čempionato grupės

A grupė: Argentina, Serbija, Australija, Vokietija, Angola, Jordanija.

B grupė: JAV, Slovėnija, Brazilija, Kroatija, Iranas, Tunisas.

C grupė: Graikija, Turkija, Puerto Rikas, Rusija, Kinija, Dramblio Kaulo Krantas.

D grupė: Ispanija, Prancūzija, Kanada, Lietuva, Naujoji Zelandija, Libanas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių