„Panathinaikos“ tikisi iškovoti trečiąją pergalę iš eilės

Šiandien Atėnuose (Graikija) vietos "Panathinaikos" priims Kauno "Žalgirio" krepšininkus. Eurolygoje dar pergalių neiškovoję kauniečiai su naujuoju treneriu tikisi parodyti kitokį žaidimą. Tuo tarpu, Graikijos klubo atstovai nusitaikė į trečiąją pergalę iš eilės.

Aleksandras Trifunovičius, Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris:

„Panathinaikos“ vardas viską pasako. Tai – didi komanda su daugybe geriausių Europos žaidėjų. Mano tautietis Željko Obradovičius su šia ekipa dirba jau dvyliktą sezoną iš eilės. Šis faktas daug pasako. Ž.Obradovičius Atėnuose yra lyg Alexas Fergusonas „Manchester United“.
Atiduosime visas jėga, tačiau ta bus sunkus mačas. Turime atidirbti 100 procentų, kovoti visa širdimi, ir tik tada tikėtis sėkmės.
Ką tik prisijungiau prie komandos, matau daugybę dėlionės detalių, tačiau vientiso paveikslo, kol kas, ne.  Turime gerinti savo žaidimą kasdien, kiekvienoje treniruotėje. Laikas nėra mūsų pusėje, bet žinome, kad rungtynės yra penktadienį, ir turime joms susikaupti.“

Robertas Javtokas, „Žalgirio“ vidurio puolėjas:
„Turėjome tik dvi treniruotes su mūsų naujuoju treneriu, bet aš manau, kad viskas keičiasi į gerą. Pradėjome sezoną tikrai nuviliančiai, ir dabar nebegalime žiūrėti atgal. Mums reikia žengti didelį žingsnį į priekį.
Praeitą savaitę pralaimėjome Malagoje rungtynes, kurias turėjome laimėti, ir kurias buvome beveik laimėję. Mums buvo sunki savaitė, bet su naujuoju treneriu, kuris yra griežtas ir turi patirties Eurolygoje, mes pradedame tobulinti savo žaidimą.
Atėnuose nebus lengva , tačiau, jeigu panaudosime visą savo potencialą, jeigu nuo pradžių žaisime kietai, galime tikėtis geresnio rezultato.“

Željko Obradovičiuas, Atėnų „Panathinaikos“ vyriausiasis treneris:
„Susitiksime su „Žalgiriu“. Jie ant suoliuko jau turės naująjį trenerį. Ko gero, komanda remsis nauja žaidimo filosofija, keis kai kuriuos dalykus. Tai yra normalu tokiose situacijose. Su šiais aspektais mums teks susidurti.
Labiausiai turime rūpintis tuo, kaip žaisime patys, turime būti pasiruošę geroms rungtynėms. Žaidžiame namuose, žinoma, tai yra labai svarbu, žaidžiant prieš komandą, kuri yra pilnos sudėties ir žaidžia įprastą krepšinį. Jie bando žaisti greitai, pelnyti daug lengvų taškų kontratakose , ir mesti daug lengvų metimų. Neturime didesnių problemų ir turime būti susikoncentravę tam, kad iškovotume trečiąją pergalę Eurolygoje.“

Aleksas Maričius, „Panathinaikos“ vidurio puolėjas:
„Susitiksime su gera komanda, kuri žino, kaip žaisti greitai. Turime būti pasiruošę, jeigu norime išvengti nemalonių staigmenų, turime žaisti savo žaidimą. Bus labai svarbu kontroliuoti žaidimo ritmą ir būti susikoncentravusiems kiekvieną susitikimo minutę.
Turime dvi pergales Eurolygoje, nesame pralaimėję, ir neturime jokio kito tikslo, negu iškovoti trečiąją pergalę penktadienį. Nebus lengva, niekada negalvojame, kad rungtynės gali būti lengvos, ypač tokiame turnyre, kaip Eurolyga. Žinoma, tikimė, kad, kaip ir mače prieš Malagos „Unicaja“ komandą, mūsų fanai mus palaikys.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių