Palangoje – pirmoji Lietuvos moterų krepšinio rinktinės stovykla

Į dešimties dienų stovyklą Palangoje atvyko beveik visos pajėgiausios Lietuvos žaidėjos. Iki gegužės 14 dienos prie jūros plušės 16 kandidačių į rinktinę.

„Pajėgiausias žaidėjas, kurios gali rungtyniauti, pavyko visas surinkti, – pasidžiaugė rinktinės vyriausiasis treneris A.Paulauskas. – Dar laukiame Aušros Bimbaitės atsakymo. Būtų gerai, jei galėtų padėti Eglė Šulčiūtė, tačiau ji gydosi nugarą ir nori pasveikti per vasarą.“

Anot trenerio, pirmoji stovykla skirta darbui ir poilsiui – žaidėjų reabilitacijai po įtempto sezono.

„Iš Palangos tiesiai važiuosime į Lenkijoje vyksiantį turnyrą, o gegužės 22-ąją į Druskininkus susirinkę gerinsime taktiką, daug žaisime, – pasirengimo planų neslėpė Rusijoje ir kitą sezoną dirbsiantis A.Paulauskas. – Pernai, ruošiantis atrankos varžyboms, buvo visai kitokia pasirengimo sistema. Prancūzijoje teks žaisti ne kas antrą dieną, o tris dienas paeiliui.“

Pasirengimą rinktinė baigs Panevėžyje. Nuo birželio 5-osios iki 11-osios lietuvės treniruosis mieste prie Nevėžio ir dalyvaus tarptautiniame turnyre, kuriame išmėgins jėgas su kinėmis, švedėmis ir japonėmis.

A.Paulauskas prasitarė, kad į Lenkiją neveš pagrindinių žaidėjų, šios šalies turnyre tikrins kandidates.

„Birželio 1-ąja komandoje turi likti 14 krepšininkių, o rinktinę iki 12 žaidėjų išgrynins per paskutiniąsias dienas prieš kelionę į čempionatą“, – sakė jis.

Paklaustas, kokios lietuvių viltys iškopti į kitą etapą, strategas tvirtino, kad viskas priklausys nuo to, kaip pasiruoš jo rinktinė ir varžovės.

„Nacionalinės komandos akivaizdžiai didesnį dėmesį skiria Europos pirmenybėms, kuriose dalijami kelialapiai į olimpines žaidynes. Šitame čempionate bilietų į Rio de Žaneirą nebus, todėl rinktinės stengsis ieškoti naujų talentų, tobulinti tas žaidėjas, kurias turi, – dėstė A.Paulauskas. – Girdėjau, kad Baltarusijai atstovaus tos pačios krepšininkės, kurios 2007 metais pasaulio pirmenybėse iškovojo bronzos medalius. Daugeliui iš jų per 30 metų, tačiau turi ir keletą perspektyvių žaidėjų. Tokia rinktinė – labai pavojinga. Kroatijos komanda praėjusiame Senojo žemyno čempionate užėmė penktąją vietą. Ilgą laiką buvo cementuojama, todėl Prancūzijoje gali būti galinga jėga.

Čekės išgyvena kartų kaitą, rinktinė jaunėja, išėjo žvaigždės, švytėjusios prieš trejus metus.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių