P. Motiejūnas: darome viską, kad „Žalgiris“ išliktų (interviu)

Šiandien portale kaunodiena.lt lankėsi Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo direktorius Paulius Motiejūnas. Naujasis klubo vadovas pasidalino mintimis apie sezono aktualijas: „Žalgirio“ ekipos naujienas, rėmėjų paiešką, LKL čempionų vardo gynimą ir daugelį kitų.

P. Motiejūnas taip pat sutiko atsakyti į skaitytojų klausimus apie legendinio klubo perspektyvas bei ateinantį sezoną.

- Sveiki, Pauliau. Pasakykit tiksliai, kiek reikia „Žalgiriui“ (pačiai komandai, o ne klubui), kad normaliai užbaigtų šį sezoną? Koks, jūsų nuomone, turėtų būti minimalus kito sezono biudžetas?

-  Reikia bent dviejų mėnesių atlyginimų - t.y. maždaug 4 mln. litų. Kitam sezonui norėtųsi turėti ne mažesnį nei 20 mln. litų biudžetą. Kol kas tai neatrodo realu.

- Pasiūlykite „Žalgirio“ žaidėjams tapti „Žalgirio“ arenos akcininkais: akcijų kaina tolygi jiems neišmokėtoms algoms...

- Ačiū už pasiūlymą.

- Kaip įsivaizduojate tolesnę Kauno Žalgirio narių klubo plėtrą? Juk pripažinkite – 500 narių dar tikrai ne riba? Gal tiesiog mažai reklamos ir informacijos, kad toks klubas yra ir ką jis veikia...

- Esame patenkinti, kad yra ir tie penki šimtai. Artimiausiu metu pateiksime įvairesnių galimybių tapti klubo nariais. Fanų klubo veiklą skatinsime labiau. Jų palaikymas šiuo metu labai reikalingas.

- Laba diena, ar galite paneigti gandus, kad Rimantas Kaukėnas šį sezoną gali baigti ne „Žalgiryje“?

- Nei iš žaidėjo, nei iš jo agentų tokios informacijos nesame gavę.

-  Kauno verslininkai žadėjo padėti. Premjeras žadėjo atvykti į Kauną, į pasitarimą su verslininkais dėl „Žalgirio“. Neatvyko. Kiek suprantu, „Žalgirį“ verslininkai bijo remti, sunku rasti rėmėjų. Ar nebus čia dar didesnis „Lietuvos ryto“ šantažas, kaip Sabonis buvo spaudoje aprašęs?

-  Mes kalbamės ir su valstybinėmis įmonėmis, todėl negaliu sakyti, kad sakyti, kad valdžios žmonės mūsų nesupranta.

- Ar miestas duoda pakankamai? 2 milijonai normali suma? Kodėl sumažino paramą?

- Esame dėkingi ir už tuos 2 mln. Be abejo, šiuo nelengvu laikotarpiu, klubui reiktų kur kas daugiau.

- Pauliau, ar įsivaizduoji situaciją, kad „Žalgiris“ subyrėtų? Ar gali garantuoti, kad taip nebus?

- Garantuoti negaliu. Stengiamės, kad to neįvyktų, bet istorijoje yra buvę, kad garsūs klubai baigė egzistavimą - „Virtus“, „Dinamo“ ir pan.

- Ar negėda Lietuvos komandoms žaisti VTB lygoje - buvusiame SSRS čempionate, kuriam vadovauja saugumietis Ivanovas?

- Mes žaidžiame krepšinį, o ne politikuojame. Aukštesnio lygio varžybos naudingos ir sportine prasme, ir finansine. Jei būtų alternatyvių tokio pat lygio turnyrų, svarstytume galimybę dalyvauti ir jose.

-  Kaip minejote „TopSport“ yra vienas vienintelis, kuris kažkiek prisidėjo pinigais (neskaitant savivaldybės)? O kur daugiau verslininkų? Gal pavyks parduoti rėmėjų atsilaisvinusias pozicijas ne tik Eurolygos dvejoms varžyboms, bet ir LKL bei VTB atkrintamosioms varžyboms?

- Tikimės, kad pavyks. Intensyviai vedame derybas ir su esamais, ir potencialiais rėmėjais.

- Rėmėjų sąraše vis dar yra ŪBIG. Ar jie ir toliau rems „Žalgirį“? Kokios yra šio sezono pajamos iš bilietų pardavimo?

- Yra galiojanti sutartis, klubas savo įsipareigojimus vykdo. Iš bilietų klubo reikmėms planuojame surinkti apie 6 - 7 milijonus litų. Čia tuo atveju, jei sirgaliai ir toliau taip aktyviai lankysis mūsų rungtynėse.

- Kokie kito sezono prioritetai? Remtis jaunimu? Nes su tokiu (10-15 milijonų litų) biudžetu, kaip pats šnekate, geros sudėties surinkti nepavyks.

- Jei pavyktų surinkti jūsų minimą sumą, manau, suburtume jauną, bet ambicingą komandą, kuri kovotų dėl LKL čempionų žiedų. Eurolygoje siektų patekti į „Top 16“.

- Pauliau, pasakyk atvirai: ar buvo skaudu, kai pernai turėjai palikti Žalgirį? Įdomu, ar kiti klubai nekalbino. Pavyzdžiui – „Lietuvos rytas“?

- Tada baigėsi vienas darbo klube etapas. Dabar atverčiau naują puslapį. Dabar kalbėti apie išgyvenimus vargu, ar verta. O dėl kitų klubų: tada niekas nekvietė.

-  Jei šeštadienį „Žalgiris“ įveiks „Lietuvos rytą“, su vilniečiais „Žalgiriui“ teks susigrumti anksčiau nei LKL finale. Ar tai nekelia tam tikrų apmąstymų? Juk tokiu atveju įmanoma, kad nebūtinai vilniečiai, bet ir kauniečiai galėtų nepatekti į LKL finalą...

- Mes varžovų nesirenkame, kiekvieną kartą į aikštę einame laimėti.

- Kaip žinia, šeštadienio varžybos turės tiesioginės įtakos kelialapiui į kito sezono Eurolygą. Gal jau pastebėjote užkulisinius pavasarinius įprastus veiksmus? Kokie jie šiais metais?

- Įtakos neturės, kadangi turime A licenciją. Į užkulisinius veiksmus nekreipiame dėmesio, viską įrodinėsime aikštelėje.

Ačiū dalyvavusiems. Pokalbis baigtas. Atsiprašome, jog dėl klausimų gausos ir laiko stokos nepavyko atsakyti į visus pateiktus klausimus.

Visus atsakymus skaitykite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

stefanija

stefanija portretas
ar ne laikas žalgirio biudžetą sumažint iki 1 milijono ?

nuomonė

nuomonė portretas
Tokiam, nustekentam miestui , kaip Kaunas yra nerealu turėti ir visam miestui dirbti tokios brangios komandos , kaip ''Žalgiris'' , vien tik ''DĖL REKLAMOS'' ? Visada atsiras sukčių , panašių į Romanovą , Pluktą ar Sabonį , kurie ir toliau , nekontroliuojami , plaus , komandai skiriamus milijonus ?

I SITA Motiejus neatsake

I SITA Motiejus neatsake portretas
Kodel Jus ir Jusu aplinka formuoja apie Vladimira Romanova neigiama nuomone visuomeneje? Jus gi tai puikiai zinote, kad jei ne Vladimiras Zalgirio seniai nebutu, kaip neliko Laveros be Verpetinsko ar Atleto be Z.Petrausko. Zmones, mastantys ne tik ziniasklaida - tai puikiai supranta. Gal jus vykdote kazkeno kersta ar uzsakyma? . GAL SEKANTI KARTA Motiejunas ATSAKYS, KUOMET ZALGIRIS VISISKAI DINGS IS LIETUVOS ZEMELAPIO? Jurijus Subotinas.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių