NBA dėjimų konkurse – įspūdingas J. Valančiūno ekipos draugo triumfas

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) „Oro karaliaus“ konkurse žiūrovai išvydo gausybę nepavykusių dėjimų, o titulą laimėjo Toronto „Raptors“ atstovas Terrence'as Rossas. Šiam Kanados klubui atstovauja ir lietuviai Jonas Valančiūnas bei Linas Kleiza.

Pirmajame etape geriausiais sekėsi T. Rossui ir Indianos „Pacers“ puolėjui Geraldui Greenui, kurie gavo po 50 komisijos balų. 47 taškų už savo dėjimą sulaukė Jutos „Jazz“ aukštaūgis Jeremy Avansas, 45 – Niujorko „Knicks“ puolėjas Jamesas White‘as, o po 39 – Denverio „Nuggets“ puolėjas Kennethas Fariedas bei Los Andželo „Clippers“ gynėjas Ericas Bledsoe.

Antrajame etape maksimalų taškų skaičių susišlavė K. Fariedas ir E. Bledsoe. Už neblogą dėjimą 47 taškus gavo T. Rossas, o 43 komisijos balus surinko J. Evansas. Per skirtą laiką įskaitinio dėjimo nesugebėję atlikti J. White‘as ir G. Greenas gavo vos po 32 balus.

Finale J. Evansas pirmuoju bandymu peršoko per savo paties plakatą, ant kurio iš karto po to pasirašė. Antrajam mėginimui pasikvietė į pagalbą Dahtay Jonesą. Pagavęs jo perduotą kamuolį praėjusių metų nugalėtojas pademonstravo įspūdingą šuolį ir įkrovė jį iš viršaus.

T. Rossas užsivilko Vince‘o Carterio marškinėlius ir pagavęs nuo lentos kampo aštokusį kamuolį įkalė jį iš viršaus. Atrojo savo bandymo metu „Raptors“ atstovas peršoko per vaiką ir dar prasikišo kamuolį tarp kojų.

Nugalėtojo rinkimuose dalyvavę sirgaliai iš viso pasaulio 58 procentus savo balsų atidavė T. Rossui, kuris ir tapo „Oro karaliumi“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių