Moterų krepšinio rinktinė susitiks su ukrainietėmis

Europos čempionato atrankos varžyboms besirengianti Lietuvos moterų krepšinio rinktinė Kaune išmėgins jėgas su Ukrainos ekipa.

Rungtynės su ukrainietėmis sporto halėje vyks antradienį ir trečiadienį, dvikovų pradžia - 18 val.

Prieš šiuos mačus sutrumpėjo kandidačių į pagrindinę Lietuvos komandos sudėtį sąrašas - už darbą treniruočių stovyklose padėkota Linai Aglinskaitei, Gretai Lukšytei ir Indrei Dudėnaitei. Šiuo metu su rinktine Kaune jau treniruojasi iš Europos jaunimo čempionato sugrįžusios Marina Solopova ir Giedrė Paugaitė. Be jų treniruočių stovykloje yra dar 11 žaidėjų - Rima Valentienė, Aušra Bimbaitė, Sandra Linkevičienė, Milda Sauliūtė, Daina Staugaitienė, Agnė Abromaitė, Eglė Staknevičienė, Gintarė Petronytė, Irena Vizbarienė, Vaida Sipavičiūtė ir Kamilė Nacickaitė.

„Artėja oficialios varžybos, reikia optimizuoti treniruočių procesą, todėl 14-15 žaidėjų treniruotėse jau būtų per daug, - sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Algirdas Paulauskas. - Komandą palikusios žaidėjos yra rinktinės ateities krepšininkės, joms dar viskas prieš akis. Indrei pastarieji keli sezonai nebuvo patys geriausi, Lina savo komandoje yra lyderė, tačiau dar nėra žaidusi ekipoje, kurioje lyderės gali būti visos krepšininkės. Jai tokios patirties dar trūksta. Su šiomis krepšininkėmis visiškai neatsisveikinome - jei tik kas nutiktų kitoms žaidėjoms, jos sugrįžtų.“


Šiame straipsnyje: Paulauskasmoteryskrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių