Moterų krepšinio rinktinė baigė pirmąją treniruočių stovyklą

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė baigė pirmąją treniruočių stovyklą ir sužaidė ketverias kontrolines rungtynes.

Mūsų krepšininkės rengiasi 2011 metų Europos čempionato atrankos turnyrui. Lietuvės Druskininkuose du kartus pralaimėjo japonėms - 84:108 ir 67:102 bei du kartus įveikė bulgares – 85:49 ir 65:52.

„Svarbiausia buvo žvalgyba, pamatėme, kuria kryptimi reikia dirbti toliau. Japonijos rinktinė yra labai specifinė komanda. Norint su ja sėkmingai žaisti, reikia rengtis specialiai. Tačiau mačai su tokio stiliaus komanda mums buvo labai naudingi, - sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Algirdas Paulauskas. – Treniruočių stovykloje labai gerai užsirekomendavo Marina Solopova. Negalime jos atimti iš žaidėją išugdžiusios trenerės Ramunės Kumpienės, todėl Marina dar dalyvaus Europos jaunimo čempionate. Taip pat gerą įspūdį paliko JAV studijuojanti Kamilė Nacickaitė. Tik po kelias minutes žaidė po traumų atsigaunančios Eglė Staknevičienė ir Irena Vizbarienė. Nenorėjome rizikuoti jų sveikata, saugojome, todėl kai kurių dalykų per rungtynes negalėjome išbandyti“.

Naują treniruočių stovyklą Lietuvos rinktinė antradienį pradės Vilniuje. „Daugiausiai dėmesio skirsime gynybai, nes žaidėjos dar stokoja tarpusavio supratimo. Tobulinsime ir puolimą, žaidimą prieš spaudimą ir kitus elementus“, - artimiausius darbo planus apibūdino treneris.


Šiame straipsnyje: Paulauskasmoteryskrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių