Moksleiviai pamokas išmainė į „Žalgirio“ treniruotę

Akcijoje „Žalgiris – tavo mokykloje“ puikiai pasirodę Marijampolės Rygiškių Jono gimnazistai gavo puikią progą prisiliesti prie stipriausios šalies krepšinio komandos krepšininkų. Moksleiviai šiandien dalyvavo Kauno „Žalgirio“ arenos pagrindinėje aikštėje vykusioje atviroje ekipos treniruotėje.

Marijampoliečiai – jau ne vienerius metus yra vieni aistringiausių „Žalgirio“ sirgalių. Ketvirtą kartą organizuotoje akcijoje Rygiškių Jono gimnazijos mokiniai praėjusį sezoną nusileido tik Kauno Jono ir Petro Vileišių mokyklos moksleiviams.

Karščiausiai Kauno komandą palaikiusiems mokiniams atiteko pagrindinis prizas – visos „Žalgirio“ komandos vizitas į jų mokyklą. Visgi suvalkiečiai taip pat neliko nuskriausti – už aktyviausios ne Kauno mokyklos vardą jie galėjo atvykti į „Žalgirio“ areną ir stebėti vieną paskutinių žalgiriečių treniruočių prieš penktadienio Eurolygos dvikovą su Stambulo „Anadolu Efes“.

„Kodėl jūs ne mokykloje?“ – sutikęs gausų jaunuolių būrį stebėjosi „Žalgirio“ komandos puolėjas Kšištofas Lavrinovičius. Išsiaiškinęs, kokiomis aplinkybėmis moksleiviams pavyko įsprukti į tituluočiausios šalies komandos užkulisius, krepšininkas mielai sutiko nusifotografuoti su kiekvienu panorusiu moksleiviu bei kantriai dalijo autografus.

„Džiaugiuosi, jog jums patiko. Šiandien treniruotė nebuvo sunki, tačiau smagu, jog galėjote mūsų darbą pažiūrėti ir įvertinti iš šalies. Tikiuosi, kad ir toliau taip aktyviai palaikysite mūsų komandą, o galbūt kuris nors iš jūsų ateityje papildys ir „Žalgirio“ komandą“, – bendraudamas su jaunaisiais gerbėjais sakė komandos kapitonas Paulius Jankūnas.

„Praėjusiais metais „Žalgirį“ palaikėme labai gausiai ir emocingai. Iki pat paskutinių savaičių pirmavome, tačiau prieš pat akcijos finišą mus sugebėjo aplenkti kauniečiai. Norėtume jiems atsirevanšuoti šiemet ir tikimės, kad pagaliau pavyks išvysti žalgiriečius mūsų mokykloje“, – sakė viena aktyviausių šios akcijos dalyvių Rygiškių Jono gimnazijos moksleivių prezidentė Brigita Kavaliauskaitė.

Didžiausią įspūdį jauniesiem svečiams paliko „Žalgirio“ komandos drabužinė. „Tikrai nesitikėjome, kad žalgiriečiai treniruojasi tokiomis sąlygomis. Čia galima rasti viską: ir treniruočių salę, ir gausybę treniruoklių, net sūkurinę vonią“, – savo įspūdžius pasakojo gimnazistė.

Gimnazijos renginių organizatorės Ramutės Straigienės teigimu, „Žalgirio“ krepšininkams persikėlus į naująją areną, moksleivių aktyvumas dar labiau išaugo. „Kartą į kauniečių rungtynes atvyko net penki pilni mūsų mokyklos autobusai“, – pasakojo mokytoja.

Akcija „Žalgiris – tavo mokykloje“, kuri šiemet organizuojama jau penktąjį kartą, yra viena projekto „Žalia galia“ krypčių. Joje gali dalyvauti visos Lietuvos mokyklos: mokiniams tereikia aktyviai lankytis žalgiriečių rungtynėse ir taip rinkti taškus. Gausiausiai Lietuvos čempionus palaikę moksleiviai sezono pabaigoje sulauks „Žalgirio“ komandos trenerių ir žaidėjų savo mokykloje.

Per ketverius ankstesnius metus „Žalgiris“ jau apsilankė Kazlų Rūdos Kazio Griniaus, Kalvarijos gimnazijose, Kauno Jono ir Petro Vileišių vidurinėje mokykloje ir net du kartus Kauno „Saulės“ gimnazijoje.


Šiame straipsnyje: Žalgiriskrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

norintis dovanu

norintis dovanu portretas
Ir as norejau ir man reikia dovanos...... GAila , kad as jau ne moksleivis......:D :D

Domantė

Domantė portretas
Uhuuu, buvo nerealu, ačiū labai!!! Visi pasikrovėme labai gerų emocijų, nuotaikos ir labai gerų įspūdžių! :))

Genys

Genys portretas
Moksleiviai zino, kad paveikslavosi su prievartautojais?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių