Maskvoje – neregėtas A. Sabonio vedamų žalgiriečių desantas (foto)

Vienu metu tiek daug Kauno „Žalgirio“ žaidėjų Maskva nėra mačiusi. Šeštadienį į Rusijos sostinę atvyko net dvi „Žalgirio“ komandos, kurios sekmadienį mes pirštinę istoriniam priešininkui  – CSKA.

Šeštadienį po pietų Vnukovo oro uoste nusileidęs lėktuvas atskraidino dvi dešimtis žalgiriečių. Iš šiuo metu profesionaliai rungtyniaujančių žaidėjų sudaryta „Žalgirio“ komanda sekmadienį Maskvoje su CSKA žais svarbias VTB Vieningosios lygos rungtynes. O krepšininkų karjeras jau baigusios „Žalgirio“ legendos sužais atsakomąsias rungtynes su CSKA veteranais. Pirmąjį legendų susitikimą Kaune laimėjo žalgiriečiai.

„Pergalė nėra pagrindinis tikslas. Svarbiausia yra tai, kad galime kartu pabūti, prisiminti senus laikus“, - lyg vienas kartojo visi buvę „Žalgirio“ žaidėjai.

Iš lėktuvo išlipusius veteranus autobusas nuvežė tiesiai į viešbutį. Tuo metu dabartiniai komandos žaidėjai buvo tiesiai nuvežti į treniruotę.

„Nieko nauja. Gana dažnai tenka tiesiai iš lėktuvo važiuoti treniruotis“, - pasakojo Vytenis Lipkevičius.

Lėktuve užkandusius, bet pakankamos kalorijų dozės prieš treniruotę negavusius komandos draugus gelbėjo broliai Lavrinovičiai, pasirūpinę įvairiais saldumynais. Ne vienas žalgirietis bandė kėsinti ir į du brolių vežamus šakočius, tačiau jų išvilioti nepavyko.

„Vežam papirkti CSKA žaidėjų, kad blogiau mėtytų“, - juokavo Kšištofas Lavrinovičius.

„Pernai žaidžiau CSKA, ten liko draugų, kuriems ir vežu dovanų“, - aiškino Darjušas Lavrinovičius.

„Žalgirio“ treneriai Maskvoje surengė rimtą taktinę treniruotę. Tiesa, kai kuriems žaidėjams reikėjo gerokai paplušėti, kad jai užsivestų. Pavyzdžiui, Marko Popovičiui reikėjo gerokai pasistengti, kad paslėptų niūrų veidą.

„Pabodo krepšinis? Ne. Tos kelionės mane žudo. Per daug laiko praleidžiame lėktuvuose ir autobusuose“, - atsiduso kroatas.

Pora valandų autobuse, pora valandų lėktuve ir pora valandų oro uostose. Toks kelias nuo „Žalgirio“ iki CSKA arenos.

„Jūs stovėkit, o aš einu prisėsiu – jau pavargau“, - Vnukovo oro uoste kelių minučių pauze pasinaudojo D. Lavrinovičius.

Žalgiriečiai poilsiui daug laiko neturės. Lietuvos laiku VTB rungtynės sekmadienį  vyks 11 val. Legendų mūšis – dar anksčiau.

Abejose „Žalgirio“ komandose yra nevisiškai gerai besijaučiančių žaidėjų. Peršalimo simptomus jaučia Rimantas Kaukėnas, o buvusių „Žalgirio“ krepšininkų gretose piršto traumą yra patyręs Robertas Ragauskas. Tačiau abu žalgiriečiai sekmadienį ketina rungtyniauti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romka

Romka portretas
.Ar seniai cia su infarktu voliojaisi, Arvydai, vos isgelbejo tave daktareliai. Kitas kartas nemeluos. Nejau nenori matyt kaip tavo vaikai gyvenimus susikurs, kaip anukai gims? Toks ispudis,kad ieskai mirties.

chi chi

chi chi portretas
Sabonis pamirso,kad sovietmetis jau pareityje, jis vis dar su CSKA kovoja. Idomu kodel Landsbergio nepasieme? Tas galetu saleje ant backos palipes rekt : mirtis rusams.:))))) Vo butu varzybos. Nukvake tie visi sovietiniai, su vaiduokliais vis kovoja ir su vaiduokliais galvoje gyvena. Suzaloti zmones, gaila ju.

klausimas

klausimas portretas
o kada buvo žalgiriečiu ar bent jau sportininku , Sabo ...'' šešėlis '' Adas , kad jį vežasi į Kremlių ?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių