„LSU-Baltų rėmėjas“: kitą sezoną sieksime tapti vieni iš geriausių LKL

Kauno „LSU-Baltų“ žaidimas Lietuvos krepšinio lygoje- didžiausias iššūkis klubo istorijoje“,- teigia klubo rėmėjas bendrovės „EKRA“ valdybos pirmininkas, „Atleto“ krepšinio klubo prezidentas Vidas Bonkys. Buvęs krepšininkas dabar negaili laiko ir lėšų krepšiniui.

Didžiausias klubo rėmėjas jau  žvelgia ir į ateitį. Jaunatviška LSU komanda turi ambicijų pasiekti dar daugiau.

- Kaip pradėjote remti krepšinį?

- Padėti  krepšiniui man kadaise pasiūlė Vytautas Kavaliauskas. Jis buvo Jonavos statybos tresto valdytojas ir remdavo šio miesto komandą. Mūsų bendrovės įgyvendino bendrus projektus, pradėjome ir mes remti krepšinį. Gaila, kad šis žmogus, krepšiniui skyręs daug laiko ir lėšų, pamirštas. Beje, jau prieš tai mes skyrėme lėšas Jono Kazlausko treniruojamai Lietuvos jaunimo rinktinei, kuri laimėjo Europos čempionatą. Na, o „Atleto“ klubą mūsų bendrovė remia daugiau kaip 10 metų.

- Žaidėte krepšinį?

- Žaidžiau įvairiose Lietuvos krepšinio rinktinės amžiaus grupėse, buvau vidurio puolėjas. Jaunių varžybose teko žaisti prieš tuomet vieną geriausių vidurio puolėją Sovietų Sąjungoje Aleksandrą Belovą. Vladimiras Kondrašinas labai nervinosi, reiškia, pavyko neblogai. Kai man buvo 19 metų, įskilo meniskas, deja, ta trauma sutrukdė siekti krepšinio aukštumų.

- Ar dažnai kyla noras patarti treneriams, pasidalinti patirtimi?

- Stengiuosi padėti treneriams, žaidėjams, tačiau pernelyg nesikišu. Visi turi atlikti savo darbą. Patariau treneriui žaisti greičiau, akivaizdu, kad dabartinės sudėties krepšininkams netinka akademinis žaidimas, neturime tokių kūrybingų krepšininkų kaip Šarūnas Jasikevičius. Labai vikrus Mindaugas  Stašys, tad  turime išnaudoti didžiausią mūsų privalumą- greitį ir jaunatvišką norą nugalėti.

V.Mikaičio nuotr.

- Ne vienerius metus remdavote „LKKA-Atleto“ komandą, kuri žaidė Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Dabar ji tapo „LSU-Baltais“ ir žaidžia Lietuvos krepšinio lygoje ( LKL). Kaip vertinate šį sezoną?

- Perėjimas iš žemesnės lygos į aukštesnę visada būna nelengvas. Juolab, keitėsi treneriai, žaidimo braižas. Žinau, kad visiems sunku ir stengiuosi suprasti. Kartais pralaimime nedidelę žaidimo atkarpą dideliu skirtumu, tai kelia nerimą.

Prieš sezoną komandai skyrėme daugiau lėšų, tikimės, kad savo įsipareigojimus vykdys Kauno miesto savivaldybė, jaučiame ir Lietuvos sporto universiteto palaikymą. Pastaruoju metu komanda  rungtyniauja vis geriau, prieš kelias dienas sužaidė įsimintiniausias sezono rungtynes, kuriose net 26 taškų skirtumu 90-64 įveikė Panevėžio „Lietkabelį“.

- Jau galvojate apie kitą sezoną?

- Beveik neabejoju, kad šiais metais pagrindinę užduotį, išlikti LKL, įvykdėme. Jau planuojame ir  kitą sezoną. Radome  partnerius, jie žada paremti klubą. Norėtume stiprinti komandos sudėtį, įsigyti dar kelis krepšininkus. Vis dėlto sieksime, kad  ji būtų jaunatviška, turinti savitą braižą. Jei pavyktų surinkti tokį biudžetą, kokį planuojame, norėtume, kad „LSU-Baltai“ būtų tarp šešių stipriausių LKL komandų.

- Kokio dydžio biudžeto reikia, kad komanda patektų tarp stipriausių LKL komandų?

- Manau, kad 1,5- 2 milijonų litų turėtų užtekti. Šių metų klubo planams įgyvendinti siekiame surinkti 800 tūks.litų.

- Kai kurios LKL komandos susiduria su finansinėmis problemomis?

- Visus įsipareigojimus komandos žaidėjams ir treneriams vykdome. Žinoma, norėtųsi dar didesnio biudžeto, kaip minėjau, kitą sezoną taip ir turėtų būti. Mano manymu, komandą turėtų sudaryti jauni, perspektyvūs Lietuvos krepšininkai ir treneriai.


Šiame straipsnyje: LSU BaltaiLKLkrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių