Lietuvos šešiolikmečiai vėl nugalėjo suomius

Lietuvoje ir Latvijoje liepos 19-29 dienomis vyksiančiam Europos vaikinų jaunučių (iki 16 metų) krepšinio čempionatui besirengianti Lietuvos rinktinė sužaidė antras kontrolines rungtynes Panevėžio „Cido“ arenoje su Suomijos bendraamžiais ir vėl nugalėjo varžovus 70:42 (20:13, 13:13, 26:10, 11:6).

Po 10 taškų nugalėtojams pelnė Matas Budrys ir Antanas Krimelis.

9 taškais ir 8 atkovotais kamuoliais prie pergalės prisidėjo Domantas Pavlovskis, po 8 taškus į varžovų krepšį įmetė Mantas Margis ir Aidas Einikis, 6 - Valentinas Mitalauskas, po 5 - Edvinas Rupkus ir Kasparas Krasauskas, 4 - Vilius Nausėda, 3 - Raimundas Žuklevičius (8 rezultatyvūs perdavimai), 2 - Audrius Karvelis.

Pirmąsias tarpusavio rungtynes lietuviai laimėjo 71:46 (21:7, 9:16, 28:10, 13:13).

16-mečių Europos čempionato I etapo C grupės, kurioje žais Lietuvos rinktinė, varžybos vyks būtent „Cido“ arenoje. Panevėžyje dėl kelialapio į antrąjį etapą mūsiškiai kovos su Vokietijos, Serbijos ir Slovėnijos krepšininkais. Lemiamos Europos 16-mečių čempionato kovos dėl medalių vyks Vilniuje.

Sužaidus trejas kontrolines rungtynes Panevėžio „Cido“ arenoje komandos vyriausiasis treneris Gintaras Razutis nusprendė, kad toliau į 12-tuką pretenduos tik Dominykas Zupkauskas, Domantas Pavlovskis, Kasparas Krasauskas, Tautvydas Paliukėnas, Vilius Nausėda (visi — Š. Marčiulionio KA), Antanas Krimelis, Raimundas Žuklevičius, Deividas Žemgulis (visi — Sabonio KC), Mantas Šerkšnas (Vilniaus KM), Mantas Montvila, Aidas Einikis (abu — Klaipėdos V. Knašiaus KM), Matas Budrys (Palangos SC), Edvinas Rupkus (Mažeikių SM), Valentinas Mitalauskas (Kauno KM „Tornado“) ir Domantas Sabonis.

Iki šiol su komanda negalėjęs treniruotis D. Sabonis prie komandos draugų prisijungs rytoj Druskininkuose prasidedančioje treniruočių stovykloje. Šiame kurorte jaunučiai treniruosis iki liepos 2 dienos, o birželio 30-ąją dar susitiks su Kaune vyksiančios stovyklos „Talent Camp“ dalyvių rinktine.

„Cido“ arenoje mūsų rinktinės kandidatai du kartus sutriuškino suomius (71:46 ir 70:42) bei kartą nugalėjo latvius (74:63).

G. Razutis teigė, kad mačai „Cido“ arenoje buvo labai naudingi, nes būtent čia Lietuvos rinktinė žais Europos čempionato pirmojo etapo mačus su Vokietijos, Serbijos ir Slovėnijos rinktinėmis.

„Pavyko pamatyti žaidėjus, kurie tikrai yra verti dvyliktuko. Branduolys jau matyti, lieka užbaigti su atsarginiais, — po rungtynių Panevėžyje kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris. — Buvome suplanavę sužaisti keletą rungtynių „Cido“ arenoje būtent tam, kad vaikai prie jos priprastų. Esame labai patenkinti, kad teko čia pabūti. Tai mums bus labai didelis pliusas.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių