„Lietuvos rytas“ pralaimėjo ASK

Vilniaus "Lietuvos ryto" krepšininkai patyrė antrąją nesėkmę SEB Baltijos krepšinio lygos (BBL) "Elito" taurės turnyre. Šeštadienį vilniečiai namuose 76:79 (23:13, 20:22, 10:19, 23:25) nusileido Ramūno Butauto vadovaujamai Rygos ASK ekipai ir patyrė

Aikštės šeimininkai rungtynes pradėjo Marijono Petravičiaus ir Branko Milisavljevičiaus dvitaškiais (4:0) ir nuolatos didino savo pranašumą. Sužaidus kiek daugiau nei tris minutes aikštės šeimininkai jau pirmavo 11:4. Likus žaisti keturias minutes Marius Prekevičius padidino "Lietuvos ryto" persvarą iki devynių taškų - 17:8. Iki kėlinio pabaigos aikštės šeimininkai dar labiau atitrūko ir po pirmojo kėlinio "Lietuvos rytas" priekyje - 23:13.

Antrajame ketvirtyje "Lietuvos ryto" krepšininkai ir toliau ne tik išlaikė persvarą, tačiau ją buvo dar labiau padidinę. Įpusėjus kėliniui po Justo Sinicos dvitaškio komandas ir toliau skyrė dešimt taškų - 35:25. Po Martyno Gecevičiaus metimo likus žaisti tris minutes iki didžiosios pertraukos aikštės šeimininkai įgijo dvylikos taškų pranašumą - 39:27. Ketvirčio pabaigoje Sandis Valteris pataikė du tolimus metimus ir vilniečių persvara kiek aptirpo - 43:35.

Trečiąjį kėlinį svečiai pradėjo keturiais taškais iš eilės ir vilniečių persvara gerokai aptirpo - 43:39. Nors „Lietuvos ryto" ekipai buvo pavykę atitrūkti, po Milutino Aleksičiaus dvitaškio bei Corey Brewerio tolimo metimo įpusėjus kėliniui komandas skyrė tik vienas taškas - 47:46. Negana to, ASK klubas pelnė dar keturis taškus iš eilės ir likus minutei iki kėlinio pabaigos vilniečiai jau buvo priversti vytis varžovus - 47:50. Per likusį laiką vilniečiams šiek tiek pavyko priartėti, tačiau po trijų kėlinių jau ASK priekyje - 54:53.

Ketvirtame kėlinyje visą laiką iniciatyvą turėjo svečiai, kurie visas dešimt minučių turėjo persvarą. Nors susitikimo pabaigoje vilniečiai bandė gelbėtis pražangomis, ASK krepšininkai žaidė tiksliau ir iškovojo trečiąją pergalę iš eilės rezultatu 79:76.

"Lietuvos rytas": Ch.Eidsonas 16 (10 rez. perd., 6 atk. kam.), M.Petravičius 13 (7 atk. kam.), B.Milisavljevičius 11, S.Babrauskas ir M.Nielsenas - po 8.

ASK: R.Marshas 22, C.Brewer 20, S.Valteris 17, B.Sundovas 11.

Informaciją paruošė Krepsinis.net



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių