Lietuvos rinktinė pralaimėjo Rusijos komandai (žaidėjų komentarai)

Pasirengimą Londono vasaros olimpinių žaidynių turnyrui Venesueloje baigianti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė trečiadienį kontrolines rungtynes JAV 68:77 (19:18, 18:17, 13:21, 18:21) pralaimėjo Rusijos komandai.

Po 12 taškų lietuviams pelnė Linas Kleiza ir Jonas Valančiūnas (8 atkovoti kamuoliai), po 11 - Rimantas Kaukėnas bei Jonas Mačiulis.

Po 6 taškus į rusų krepšį įmetė Tomas Delininkaitis ir Robertas Javtokas, po 3 - Martynas Pocius bei Paulius Jankūnas, po 2 - Šarūnas Jasikevičius ir Mantas Kalnietis.

21 tašku prie pergalės prisidėjo Aleksandras Kaunas, 15 - Andrejus Kirilenka (8 sugriebti kamuoliai), 10 - Sergejus Monia bei Timofejus Mozgovas.

R.Javtoko komentaras

- Kodėl taip nesėkmingai susiklostė antra rungtynių pusė?

- Nemanau, kad atsipalaidavome, tiesiog praradome savo tempą, prasidėjo vaikiškos klaidos, kurios lėmė rusų pranašumą - jie išsiveržė į priekį ir buvo sunku juos pasivyti. Jie laimėjo ir yra pajėgesni, bet, manau, kad ir mes pridėjome, nes pirmą pusę sužaidėme kaip dar nebuvome žaidę. Manau, kad toliau viskas eis tik geryn. Rytoj pažiūrėsime antros pusės vaizdo įrašą, analizuosime ir taisysime.

- Rusai labai daug taškų pelnė iš po krepšio.

- Paprasčiausia neveikė mūsų gynyba. Žinote, nemanau, kad tai vien mano ar Jono klaidos - turime labai daug padėti ir tas nesusišnekėjimas lėmė tai, kad jie tiesiog laisvi dėliojo į krepšį. Taip negali būti ir bandysime tai taisyti.

- Treneris sutiko, kad šiandien buvo generalinė repeticija. Ar ją įvertinus nekyla nerimo?

- Jei pradėsi išgyventi, tuomet ko ten važiuoti. Nėra smagu pralaiminėti, nėra smagu, kai jaučiame, kad nerodome, ką galime. Dar turime laiko. Nenoriu nei pats išgyventi, nei kitus versti nerimauti. Išeisime, sužaisime, jei tikrai kažkas bus stipresni, jie ir iaimės, bet atiduosime visas jėgas.

- Treneris kalbėjo apie tai, kad žaidėjai barasi tarpusavyje bei kalba su teisėjais.

- Šitie dalykai yra lengvai išgyvendinami. Pralaimėjome trejas rungtynes, žinome, ką reikia keisti - susitiksime, pašnekėsime. Visi esame profesionalai ir nemanau, kad kažkuris nori pralaimėti. Tuos dalykus galima lengvai pataisyti - pokalbius, didesnę koncentraciją rungtynėms - nereikia mėnesį atidirbinėti, kad tai pasikeistų. Skirtingi žmonės suvažiuoja į rinktines - tos klaidos įvyksta, vienas neprisiima kaltės, kitas per daug pasako. Taip buvo visada ir jeigu treneris sako, vadinasi to jau per daug - pataisysime.

L.Kleizos komentaras:

- Kas nutiko po didžiosios pertraukos?

- Pirmą rungtynių pusę žaidėme gerą krepšinį, kamuolys judėjo, bėgome, buvome aktyvūs. Antroje pusėje išėjome truputį atsipalaidavę, rusai kaip tik labiau susiėmė, paleidome žaidimą ir nebegalėjome daryti tai, ką buvome suplanavę.

- Ar šiai dienai rusai stipresni, ar yra kitos priežastys, dėl kurių nepavyko rodyti savo žaidimo?

- Šiai dienai turbūt stipresni. Buvome dvi skirtingos komandos pirmoje ir antroje pusėje. Ne pirmą kartą leidžiame sau blogiau sužaisti ilgą atkarpą - antras kėlinukas prieš graikus, trečias prieš britus ir tas pats prieš rusus. Reikia ieškoti, kur problema.

- Treneris pyksta, kad žaidėjai barasi tarpusavyje ir daug kalba su teisėjais.

- Manau, kad dar bandome priprasti vienas prie kito. Gal reikia kreipti mažiau dėmesio į aplinkinius dalykus, bet mes matome, ką turime tobulinti, o visa kita susitvarkys. Nemanau, kad turime komunikavimo problemų - turime problemų įgyvendinami kai kurias užduotis aikštelėje. Būna, kad kartais pasakome žodį vienas kitam, bet niekas nepriima asmeniškai. Esame kaip broliai ir suprantame, kad norint kažką pasiekti mums reikia vienas kito.

- Kiek tavo sportinė forma pagerėjo nuo pasirengimo pradžios?

- Aklimatizacijos procesas jau praėjęs, šiandien nebloga pirma pusė ir kojos jaučiasi geriau. Tikiuosi, kad optimali forma jau bus Venesueloje. Draugiškose rungtynėse dar bandai pasiruošti, o ten jau mums reikės visiems būti geros formos, atiduoti viską ir kovoti. Daugiausia, ko mums reikia, tai žaisti užsivedus ir su ugnele.

Treniruočių stovyklą Hjustone Lietuvos rinktinė pabaigs penktadienio kontrolinėmis rungtynėmis su Londono olimpiados šeimininke - Didžiosios Britanijos ekipa.

Venesuelos sostinėje Karakase liepos 2-8 dienomis dvylika vyrų krepšinio komandų kovos dėl trijų kelialapių į Londoną. Pirmajame atrankos etape Lietuvos rinktinė B grupėje žais su šeimininke Venesuela bei Nigerijos komanda. A grupėje kovos Graikijos, Puerto Riko ir Jordanijos ekipos, C grupėje rungtyniaus Rusijos, Dominikos Respublikos ir Pietų Korėjos rinktinės, o D grupėje Makedonijos komandos varžovėmis bus Naujosios Zelandijos ir Angolos ekipos. Dvi geriausios grupių komandos tęs kovą ketvirtfinalyje.

Londono olimpinės žaidynės vyks liepos 28 - rugpjūčio 12 dienomis. Vietas olimpiniame vyrų krepšinio turnyre jau užsitikrino JAV, Ispanija, Prancūzija, Argentina, Brazilija, Australija, Kinija, Tunisas ir šeimininkė Didžioji Britanija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Panašu

Panašu portretas
su britais likusios rungtynės nelabai jau ir reikalingos. Ar nebus per didelis krūvis pasiruošimo etape?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių