Lietuvos jaunimo krepšinio rinktinė dukart įveikė latvius

Europos čempionatui besirengianti Lietuvos jaunimo vaikinų (iki 20 metų) krepšinio rinktinė dukart įveikė bendraamžius iš Latvijos.

Kaune įvykusiose draugiškose rungtynėse lietuviai nugalėjo latvius 83:47 ir 77:58. Per pirmąją dvikovą mūsų šalies ekipai 11 taškų pelnė ir 6 kamuolius atkovojo Tautvydas Šležas, po 10 taškų pridėjo Augustas Pečiukevičius ir Mantas Kadzevičius, po 9 - Eimantas Bendžius ir Evaldas Kairys, po 7 - Adomas Drungilas ir Gediminas Orelikas, po 6 - Giedrius Staniulis ir Darius Tarvydas, 5 - Matas Sapiega. Dėl traumos nežaidė Deividas Nazarovas. Per ąntrąjį mačą G.Orelikas surinko 17 taškų, G.Staniulis ir A.Drungilas – po 10, Saulius Kulvietis – 8, A.Pečiukevičius – 7 (7 rezultatyvūs perdavimai), D.Nazarovas, E.Kairys (6 atkovoti kamuoliai) ir T.Šležas (6 atkovoti kamuoliai) – po 6, M.Kadzevičius – 3, M.Sapiega ir E.Bendžius – po 2.

„Kai pažiūriu krepšininkų žaistą laiką, džiugu, kad galime remtis 10 žmonių. Turime ilgą atsarginių žaidėjų suolą, tai ne pernai per pasaulio čempionatą, kuriame galėjo žaisti 6-7 krepšininkai. Esu patenkintas aukštaūgiais, A.Drungilas, T.Šležas, G.Staniulis, E.Kairys per kontrolines rungtynes savo darbą atlieka gerai. Didžiausia baimė buvo dėl įžaidėjų, tačiau ir M.Sapiega, ir A.Pečiukevičius žaidžia pakankamai gerai. Didžiausias skausmas - lengvųjų krašto puolėjų nestabilumas. Taip pat didelė problema - baudų pataikymas“, - jau sužaistų kontrolinių rungtynių rezultatus apibendrino Lietuvos jaunimo vaikinų rinktinės vyriausiasis treneris Vitoldas Masalskis.

Liepos 1-ąją lietuviai išskris į Ispaniją ir ten sužais dar trejas kontrolines rungtynes su Prancūzijos, Čekijos ir Ispanijos komandomis. Liepos 8-18 d. Kroatijoje vyksiančiose Europos pirmenybėse mūsų krepšininkų varžovės B grupėje bus Turkijos, Juodkalnijos ir Serbijos komandos.


Šiame straipsnyje: krepšinisMasalskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių