Lietuviai Hjustone dviem taškais įveikė britus (komentarai)

Pirmąją pergalę kontrolinėse rungtynėse iškovojo Londono vasaros olimpinių žaidynių atrankos krepšinio turnyrui Venesueloje (liepos 2-8 d.) besirengianti Lietuvos rinktinė.

Sekmadienį ryte (Lietuvos laiku) Hjustone (JAV) vykusiose rungtynėse Lietuvos krepšininkai 63:61 (12:17, 25:20, 16:17, 20:17) įveikė olimpiados šeimininkę Didžiosios Britanijos komandą.

Pergalingus du taškus, likus pustrečios sekundės, įmetė Tomas Delininkaitis.

13 taškų į varžovų krepšį įmetė Paulius Jankūnas, po 12 - Jonas Valančiūnas ir Šarūnas Jasikevičius, 10 - Martynas Pocius, 9 - Linas Kleiza, po 2 - Jonas Mačiulis, Tomas Delininkaitis ir Adas Juškevičius, 1 - Darius Songaila.

D. Britanijos gretose išsiskyrė Kyle'as Johnsonas (12 tšk.), Danas Clarkas (11 tšk.) bei Joelis Freelandas (10 taškų).

Atsakomąsias rungtynes su britais lietuviai žais birželio 30-ąją.

Tai buvo jau trečiasis Lietuvos rinktinės kontrolinis susitikimas - pirmąjį mačą lietuviai Klaipėdoje 74:78 pralaimėjo Makedonijos ekipai, o antrąjį Kaune 70:82 - Graikijos krepšininkams.

Kitas kontrolines rungtynes Lietuvos rinktinė trečiadienį žais su Rusijos komanda.

Venesuelos sostinėje Karakase liepos pradžioje dvylika vyrų krepšinio komandų kovos dėl trijų kelialapių į Londoną. Pirmajame atrankos etape Lietuvos rinktinė B grupėje žais su šeimininke Venesuela bei Nigerijos komanda. A grupėje kovos Graikijos, Puerto Riko ir Jordanijos ekipos, C grupėje rungtyniaus Rusijos, Dominikos Respublikos ir Pietų Korėjos rinktinės, o D grupėje Makedonijos komandos varžovėmis bus Naujosios Zelandijos ir Angolos ekipos. Dvi geriausios grupių komandos tęs kovą ketvirtfinalyje.

Londono olimpinės žaidynės vyks liepos 28 - rugpjūčio 12 dienomis. Vietas olimpiniame vyrų krepšinio turnyre jau užsitikrino JAV, Ispanija, Prancūzija, Argentina, Brazilija, Australija, Kinija, Tunisas ir šeimininkė Didžioji Britanija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KEMZURA CIA NEPRIEKUO

KEMZURA CIA NEPRIEKUO portretas
LIETUVOJE NERA KREPSININKU O TIE,KUR BUVO JAU PASENO - TODEL, IS DABARTINIO SHUDO VASHKO NEISHSPAUSI. TRYJU MILIJONU RELIGIJA RURINA KAS TIK NETINGI - TOKIA REALYBE. Zymiai svarbiau, kokiu dabar krepsininku prisipirk Romanovas, kad nors Zalgiris testu geras tradicijas su uzsienieciu pagalba ir nestu dziaugsma mums seniems sergaliams. Jurijus Subotinas.

gg

gg portretas
Biski musu krepsininkai suzvaigzdeje va kame beda

kiesa

kiesa portretas
su tokiu zaidimu, kaip jie zaidzia dabar jie niekur nepateks,geda.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių