Libaniečiai: kausimės su atsarginiu lietuvių suoleliu

Viename iš krepšinio forumų diskutuojama apie Lietuvos ir Libano būsimas krepšinio čempionato varžybas.

Forumo diskusijoje libaniečiai sutartinai pripažįsta, kad jų šalyje krepšinis yra „Sportas numeris 1“, rašoma forums.interbasket.net.

Pradžioje lietuvis kelia klausimą, kiek svarbios šios rungtynės ir kas jas laimės. Šis žaidimas D grupėje jau nieko nepakeis. Kita vertus, abiems komandoms yra noras įrodyti pergalę. Libanui būtų malonu įveikti Lietuvos rinktinę, tai būtų tarsi bomba krepšinio čempionate. Lietuviai pergalės atveju užsitikrintų absoliutų lyderiavimą D grupėje, rašoma diskusijoje.

Dalyvis, pasivadinęs Libano liūtu teigia, kad kova su Lietuva bus itin sunki. Vertinant artėjančią kovą, Libano ekipai yra šansas išsiveržti 10 taškų į priekį, tačiau lietuviai gali „pakrauti“ 30 taškų mums daugiau.

30 taškų Lietuvos pergalę prognozuoja pritardami libaniečiui dar keletas forumo dalyvių.

Kitame lietuvio pasisakyme teigiama, kad per šias varžybas nederėtų mūsų rinktinei persistengti, geriau reikia tausoti jėgas ir neesant būtinybei neleisti naudingiausių ir geriausių žaidėjų į aikštę.

Vienas lietuvis kovoje su libaniečiais siūlo startinį penketą žaidėjų, iš kurių keletas labai mažai minučių praleidžia aikštelėje per visą šį čempionatą. Taigi, varžybose turėtų startuoti: Martynas Andriuškevičius, Tadas Klimavičius, Simas Jasaitis, Martynas Gecevičius ir Tomas Delininkaitis. Anot pašnekovo, kiti, geresni žaidėjai per šias varžybas tegul geriau pailsi. O šis pasiūlytas penketas tegul parodo kaip gerai gali žaisti.

Libanietis teigia, kad Lietuvos ekipa nežais 100 procentų pajėgumu. Anot jo, artėjančioje dvikovoje turėtų ilsėtis Simas Jasaitis ir Robertas Javtokas, kurie yra gavę traumas. Libano ekipos gerbėjas pabrėžia, kad Lietuvos rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra turėtų apgalvoti žaidėjų penketo sudėtį ir leisti keliems žaidėjams susigrąžinti gerą fizinę formą.

Diskusijoje libanietis rašo, kad jei žais lietuvių lyderis Linas Kleiza, jo buvimo aikštelėje laikas bus labai apribotas.

Tiek libaniečiai, tiek lietuviai šiandienos mače tikisi gražaus žaidimo.

Keletas Libano ekipos gerbėjų forume mano, kad libaniečių krepšininkai dar turi parako ir, kad dar gali nustebinti visus krepšinio gerbėjus savo pergalę prieš Lietuvą.


Šiame straipsnyje: paspokrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių