Laisvų kambarių viešbučiuose sirgaliams nepritrūks

Panevėžyje vykstant Europos vyrų krepšinio čempionato rungtynėms viešbučių užimtumas Vilniuje siekė 65 proc. Nuo rytdienos sirgaliai suplūs į sostinę. Bet ypatingo klientų pagausėjimo viešbučių šeimininkai nesitiki.

„Viešbučių užimtumas nuo savaitės vidurio bus labai įvairus: vienų sieks 80–85 proc., kitų net iki 100 proc.“, – sakė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos (LVRA) prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Moteris pasakojo, kad šiais metais buvo nutarta atsisakyti rengti konferencijas krepšinio čempionato laikotarpiu, siekiant viešbučiuose palikti vietų sirgaliams. Tačiau, jos teigimu, bumo, kurio tikėjosi, nėra ir vietų tikrai galima gauti. „Vietų pasirinkimo įvairovė – didelė. Galima rasti ir už 30, ir už 100 ar daugiau litų“, – pasakojo LVRA prezidentė.

Kai kurių viešbučių administratoriai teigė, jog krepšinio čempionatas viešbučių užimtumui didelės įtakos neturėjo, dar yra laisvų kambarių. „Yra dar kelios laisvos vietos. Tačiau viešbučio užimtumas šį rugsėjį, vykstant krepšinio čempionatui, nedaug kuo skiriasi nuo kitų rugsėjų. Daugiausia svečių – vokiečiai, rusai, britai“, – sakė viešbučio „Ramada Vilnius“ pardavimo vadovas Evaldas Valatkevičius.

Viešbučio „Atrium“ administratorės Margaritos Grinevič teigimu, jų viešbutis pustuštis. „Dar yra laisvų visokio tipo kambarių. Šiandien sulaukėme užsakymų iš Lenkijos, turime svečių ir iš Italijos“, – pasakojo M.Grinevič.

LVRA prezidentės E.Šiškauskienės pateiktus duomenis patvirtina viešbutis „Shakespeare“. Jo administratorius Gediminas Štaras teigė, kad iki savaitės vidurio viešbutyje laisvų vietų neliks. „Ir šiuo metu jau gana užimtas, nuo savaitės vidurio viskas užsakyta“, – sakė iš įvairių šalių svečių sulaukiančio viešbučio administratorius.

Sportininkų viešbučiu vadinamame „Šarūne“ laisvų kambarių yra iki rugsėjo 12 d. „Paskui laisvų vietų pradeda mažėti, 14, 17–18 d. viskas užsakyta“, – teigė „Šarūno“ vyriausioji administratorė Jurgita Kulvietienė ir pridūrė, jog pagrindiniai jų svečiai – sportininkai iš Jungtinių Valstijų ir Rusijos.

Pasiteiravus, kokio amžiaus turistų daugiausia apsistoja, dalis viešbučių negalėjo atsakyti, nes svečiai esą nepildo anketų, o kol jų pačių nėra, sunku pasakyti. Kiti teigė, jog vidurkis yra 30–40 metų, o penkių žvaigždučių viešbučio „Ramada Vilnius“ atstovas sakė, kad daugiausia yra vyresnio amžiaus žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jurga

jurga portretas
zinoma kad nepritruks, nes kainos kosmines :(

Jonas

Jonas portretas
Pritariu Jurgai - kainos nerealios. Verslininkai, susiprotekit, nusleiskit ant zemes. Kol bandot pasiplesikaut, visi klientai bega.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių