Krepšinis - nekontaktinis žaidimas? Pagalvokite dar kartą

Europoje neretai pasigirsta krepšinio trenerių ir sirgalių priekaištų dėl neobjektyvaus teisėjavimo. Tačiau, pamatę, kaip teisėjaujama Jungtinių Amerikos valstijų vidurinių mokyklų lygoje, matyt, pakeistų savo nuomonę.

Vienoje iš Washingtono valstijos (JAV) vidurinių mokyklų nufilmuotame vaizdo klipe užfiksuotos rungtynės tarp Connellio ir Highlando vidurinių mokyklų.
Connellio komandos puolėjas Cole'as Vanderbiltas šiose varžybose kelis kartus savo varžovus sustabdė šiurkščiomis pražangomis. Teisėjai visais vaizdo įraše užfiksuotais atvejais skyrė jam asmenines pražangas. Tačiau, peržiūrėjus filmuotą medžiagą, akivaizdu, kad žaidėjas turėjo būti nubaustas bent jau nesportinėmis pražangomis. Kai kurie jo veiksmai labiau priminė imtynių ar regbio, o ne krepšinio elementus. Taip pat, galima įžvelgti, kad C.Vanderbiltas stengiasi specialiai prasižengti.

„Cole'as yra tvirtas vaikinas, tačiau, tie, kurie jį pažįsta, žino, kad jis lyg pliušinis meškiukas“, - sakė Connellio komandos trenetis Oscaras Garza. „Mano septynmetis sūnus mėgsta jį ir džiaugiasi, kai jis būna šalia. Tačiau, Youtube puslapyje jis atrodo lyg pikčiausias ir bjauriausias vaikis pasaulyje. Tai nesąžininga. Tačiau,noriu, kad jis žinotų, jog komanda ir treneriai jį palaiko“, - pridūrė jis.


Šiame straipsnyje: krepšinisteisėjavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

siūloma

siūloma portretas
teisėjauti, kai JAV vidurinėse mokyklose? yra Eutopos krepšinio taisyklės ir jų privalu laikytis visiems. Jei kontaktas tyčinis - nesportinė pražanga, jei žaidybinis - tik pražanga ar pan. O kad būna teisėjų šališkų, tai ne naujiena. Gerai, kad dabar yra vaizdo įrašai, kurie kiek prislopins norą atidirbinėti.

sds

sds portretas
kas cia taip issireiske,nesamone

tomas

tomas portretas
Tas su 34 numeriu storas, vaizduoja kad yra Shaquille O'Neal'as :DDD dvasios ubagas ir tiek... susiraskit youtubei dvikovas kur zaidzia O'Nealas pries Saboni, suprasit kame reikalas ;)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių