Krepšinio dieną su Ežerėlio mokiniais praleido ir T.Delininkaitis

„Atrodo, dar vakar, stovėdami Lapių pagrindinės mokyklos sporto salėje, iškilmingai paskelbėme projekto „Krepšinio diena mano mokykloje“ pradžią. O šiandien Ežerėlio mokykla jau tapo septintąja, kurioje lankosi projektas ir karaliauja krepšinio dvasia,“ – sakė jauniesiems ežerėliečiams Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, sveikindamas juos ir mokyklos svečius su gražia švente.

Krepšinio dieną su vaikais susitiko ilgametis „Žalgirio“ komandos žaidėjas Algirdas Linkevičius, visada geros nuotaikos ilgametis Lietuvos rinktinės masažuotojas Juozukas Petkevičius. Tardamas sveikinimo žodį rajono meras pabrėžė, kad Ežerėlio mokykla ypač daug dėmesio skiria krepšiniui, jos moksleiviai puikiai pasirodo įvairiose krepšinio varžybose, Ežerėlio mokyklos auklėtinė, krepšininkė Erika Liutkutė žaidžia mūsų rajono moterų krepšinio komandoje „Sirenos“ – naudodamasis proga V. Makūnas pakvietė visus moksleivius ir jų mokytojus palaikyti „Sirenas“ trečiadienio kovoje dėl LMKL bronzos.

Nors mokykla nėra didelė, tačiau jos vaikai pademonstravo savo įvairiapusiškus talentus: šokiai, dainos, taiklus kamuolio mėtymas, piešiniai – atrodo, entuziazmo kupinam Ežerėlio jaunimui nėra nieko neįmanoma.

Kaip jau įprasta, krepšinio dieną visos pamokos privalo būti integruotos kartu su krepšiniu, todėl oranžiniai kamuoliai dominavo dailės pamokose, viktoriną „Krepšinio taisyklės“ vedė ir geriausią krepšinio taisyklių žinovą išrinko A. Linkevičius, iš savo patirties apie krepšinio istoriją pasakojo Juozukas Petkevičius, biologijos pamokoje vaikams apie raumenų darbą krepšinio žaidimo metu aiškino „Žalgirio“ fizinio rengimo treneris Sigitas Kavaliauskas, pilietiškumo pamokoje Kauno rajono esminius faktus pristatė meras V. Makūnas, o sporto salėje tuo metu mokytojų vadovaujami vaikai žaidė krepšinį.

Aktyviausi, išradingiausi, geriausiai pamokose pasirodę ir testus išsprendę Ežerėlio vidurinės mokyklos moksleiviai buvo apdovanoti prizais, į kurių teikimą atvyko ir itin šiltai sutiktas „Žalgirio“ komandos žaidėjas Tomas Delininkaitis. Jam teko susigrumti tritaškių metimo konkurse su taikliarankiu Ežerėlio kamuolio metiku – dvyliktoku Juozu Poderiu. Abu krepšininkai taiklumu nenusileido vienas kitam ir net po pratęsimo išliko lygiosios, tad galų gale nugalėjo draugystė ir T. Delininkaitis, paspaudęs Juozui ranką, įteikė jam atminimui krepšinio kamuolį su savo autografu.

Prizai tuo nesibaigė: simbolinėmis dovanomis, suvenyrais ir bilietais į pasaulio jaunių krepšinio čempionato varžybas jaunieji ežerėliečiai buvo apdovanoti už geriausius piešinius, už žmogaus raumenų darbo, krepšinio taisyklių ir krepšinio istorijos išmanymą. Geriausiam Kauno rajono žinovui – Titui Tamkvaičiui, už domėjimąsi savo kraštu ranką spaudė ir prizą teikė meras V. Makūnas. Kaip sakė pats Titas, labiausiai jį domina fortai ir jų istorija – ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio mastu. Sumanus vaikinukas jau žino, kuria kryptimi suks baigęs mokyklą – jį vilioja istorijos ir archeologijos studijos.

Visi projekto Ežerėlio mokykloje svečiai turėjo atlikti simbolinę užduotį: nupiešti bendrą piešinį ir jame palikti savo autografus – kad prisiminimas apie šią dieną išliktų ilgam.

Projektas „Krepšinio diena mano mokykloje“ iki mokslo metų pabaigos iš viso apkeliaus dvylika rajono ugdymo įstaigų. Vasarą Kauno rajono savivaldybė ir Lietuvos krepšinio federacija pradės vykdyti kitą projektą, sujungsiantį tradicinę Lietuvos religiją su antrąja – krepšiniu. Margininkuose, Tabariškėse, Zapyškio senosiose kapinėse, Ežerėlyje ir Raudondvaryje ketinama kartu atnaujinti kryžius, koplytstulpius ir pastatyti krepšinio stovus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių