K.Kemzūra: prieš Argentiną tikimės išnaudoti ilgesnį suolelį

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra išvykdamas į olimpiadą neslėpė geros nuotaikos ir žiūrovams palinkėjo gerų emocijų.

- Kokia nuotaika išvykstate į olimpiadą? - paklausėme K.Kemzūros.

- Nuotaikos geros. Turėjome dvi geras treniruotes. Šiandien tik įsikursime, nesitreniruosime. Rytoj turėsime vieną treniruotę, o sekmadienį kilsime į kovą.

- Ar lankysitės olimpiados atidaryme?

- Nemanau, kad suspėsime. Dar yra ką veikti.

- Ką pavyko padaryti per laikotarpį nuo Venesuelos iki dabar?

- Manau, kad mūsų forma tikrai ne prastesnė. Pagerinome žaidimą, supratimą tarpusavyje. Padarėme tam tikrus pakeitimus, kurie mums padeda tiek puolant, tiek ginantis. Manau, kad mūsų forma yra nebloga, bet tai reikės parodyti aikštelėje.

- Ar turime pranašumą prieš komandas, kurios nežaidė atrankos turnyre?

- Pranašumas yra tas, kad mes jau praėjome tam tikrus išbandymus, buvome įvairiose situacijose, parodėme charakterį. Galime kalbėti apie pranašumus, bet juos reikia įrodyti, kai ateina laikas. Gali turėti pranašumus ir jų neparodyti aikštelėje, tada jie netenka prasmės.

- Su Argentina žaidėte prieš ketverius ir prieš dvejus metus. Ką reikia daryti dabar, kad laimėtume?

- Reikia žaisti taip pat gerai, kaip tada. Jų jėga žinoma, tai – L.Scola, visų pirma. Tada nebuvo Ginobili. Šie du žmonės, ko gero, pavojingiausi. Tačiau jie turi kitų patyrusių žaidėjų, tarkim – ryšys tarp P.Prigioni ir L.Scola, žaidimas du prieš du. Nebuvo A.Nocioni, kuris prideda fizinės jėgos, gali pataikyti iš toli ir prasiveržti. Aišku, reikia paminėti C.Delfino. Argentina žaidžia mažesne rotacija, naudoja 7-8 žaidėjus. Aišku, tai pirmosios rungtynės, bet aš manau, kad mūsų atsarginių žaidėjų suolas ilgesnis. Tikimės tai išnaudoti.

- Ko palinkėtumėte Lietuvos sporto sirgaliams, kurie stebės olimpiadą?

- Ko gero, ne tik sirgaliams, bet ir olimpiečiams palinkėčiau, kad tos olimpinės žaidynės mums atneštų daugiau gerų emocijų. Taip pat palinkečiau, kad mūsų sportininkų startai suvienytų tautą bent jau tuo laikotarpiu ir duotų postūmį mūsų kasdieniame gyvenime visuose mūsų darbuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis x

kaunietis x portretas
šitas klounas kuo toliau, tuo labiau užknisa su savo tuščiais išvedžiojimais.Gal jau laikas būtų stoti į konsrvų partiją šūdą malt be jokių rezultatų?

Runkeliuk

Runkeliuk portretas
tu joks kaunietis,KAUNIEČIAI yra patriotai,o ne tokie maušeliai kaip tu.

1-am

1-am portretas
matomai nesiseka tau gyvenime, pilnas pykčio ir nesveikos pagiežos esi. Jei tau nesiseka nei su tėvais, nei su vaikais, nei šeimoje, tai nebesiseks jau niekur. Gali eiti gydytis nuo marazmo...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių