K.Kemzūra: laiko niekada nebūna per daug

Olimpiniam atrankos turnyrui besirengianti Lietuvos rinktinė pradėjo antrąjį pasirengimo etapą. Kęstučio Kemzūros vadovaujama ekipa susirinko Klaipėdoje, kur toliau tobulins fizinį bei taktinį pasirengimą sporto salėje.

Anot rinktinės stratego, pasirengimas vyksta pagal planą, naujokai sėkmingai įsiliejo į žaidimą, o Donato Motiejūno situacija ir toliau lieka miglota.

- Į ką bus orientuotos pirmosios treniruotės pajūryje?

- Ne pirmą kartą dirbame salėje, tiesiog pakeitėme dislokacijos vietą. Treniruotės intensyvės, keisis darbo režimai. Kas liečia taktiką, tai dirbame ir ties gynyba, ir ties puolimu. Pirmoje stovykloje daugiau mokėmės derinius, o čia daugiau tobulinimas.

- Venesuelos rinktinės techninis direktorius pasakė, kad lietuviai Venesuelos komandai neprilygsta greičiu. Ignoruojate tokius pasakymus? O gal greičio tikrai trūksta?

- Pažaisime ir pamatysime. Ar čia kažkokį atsakymą duoti? Ne, mes prilygstame greičiu... Reikia viską aikštelėje įrodinėti. Duok Dieve, kad jie lietuviams neprilygtų mąstymu ir suvokimu.

- Kuris nors žaidėjas nustebino pirmąją savaitę?

- Vyrai nustebino geru darbu ir pastangomis. Viskuo kitu mane nustebinti yra sunku.

- Kokį įspūdį palieka naujokai?

- Gerą. Dirba noriai. Aišku, naujos sistemos, nauji reikalavimai, sunku viską įsisavinti, bet jie stengiasi, bando niekam nenusileisti ir kovoja iki galo.

- Kiek žaidėjų vešitės į Hjustoną?

- Penkiolika.

- Kada paaiškės Donato Motiejūno likimas?

- Kol kas jam neskambinau, nes Lenkijos finalo serija susiklostė neplanuotai ir buvo labai ilga. Labai nenoriu išsiplėsti į detales, nes federacijos fadovai kalbasi, veda derybas su Donato atstovais. Jie bandė ieškoti sprendimų. Kiek žinau, jie turėtų susitikti su pačiu Donatu. Aš taip pat bandysiu paskambinti ir tada žiūrėsime, į kurią pusę viskas krypsta. Nenoriu kalbėti iš anksto, kad po to kažko nebūčiau prikalbėjęs.

- Rasite laiko pažiūrėti futbolo transliacijas? Kurią komandą palaikysite?

- Aš neturiu ryškių favoritų. Sergu už Lietuvos rinktinę tiek krepšinyje, tiek futbole, tiek visame kame. Kadangi Lietuvos rinktinė nedalyvauja, tai pažiūrėsiu, kuri komanda žaidžia gražiai, kuri man patinka, už tuos ir sirgsiu.

- Traumų komandoje nėra?

- Sportininkų tokia dalia. Mažos traumelės yra proceso dalis. Kai jų yra, mes sakome, kad nėra. Mūsų personalas dirba ir traumų, kurios trukdytų treniruotis - nėra.

- Kada sulauksite Kaukėno ir Mačiulio?

- Kai baigs čempionatą.

- Pasirengimas vyksta pagal planą? Ar laiko trūksta?

- Laiko niekada nebūna per daug. Kaip studentams trūksta vienos nakties, taip ir mums laiko galėtų būti daugiau. Šiaip kol kas viskas vyksta pagal planą. Druskininkuose gerai padirbėjome, daug išmokome. Dar kai kurių dalykų nelietėme, bet ten jau daugiau specifiniai dalykai.

- Ispanijos futbolo rinktinės treneris uždraudė žaidėjams naudotis socialiniais tinklais. Gal ir jūs žadate įvesti kažką panašaus?

- Jei galėčiau, aš tikriausiai išvis uždrausčiau skaityti. Bet mes gyvename demokratiškai. nesupykite, bet kartais priskaldote malkų ir jūs (žurnalistai, - red. past.). Gerai priskaldote. Po to man tą košelę tenka srėbti. Gal kartais ir jums reiktų su kokia informacija palaukti, jei jau mes visi už Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių