„Kibirkštis-Tichė-IKI“ tikisi Vilniaus valdžios paramos

Viesulu į Lietuvos moterų krepšinio lygos finalą įsiveržusi ir daugkartinę šalies čempionių Kauno „VIČI-Aisčių“ ekipą sunerimti privertusi Vilniaus „Kibirkšties-Tichės-IKI“ komanda kitą sezoną debiutuos Europos taurės turnyre. Klubo vadovai tikisi, kad Vilniaus miesto taryba patvirtins trejų metų komandos finansavimo projektą ir taip leis komandai išsaugoti ekipos branduolį bei garbingai atstovauti miestui tarptautinėse varžybose.

„Esame tik antrą sezoną gyvuojanti komanda, tačiau dar prieš debiutą Lietuvos moterų krepšinio lygoje buvome išsikėlę ambicingus planus jau šį sezoną atstovauti Vilniui Europos taurės turnyre. Jeigu miesto taryba pritars projektui skirti „Kibirkščiai-Tichei-IKI“ finansavimą trejus metus, galėsime planuoti ateitį, ieškoti ir auginti jaunus talentus, stiprinti sudėtį bei garbingai atstovauti miestui bei Lietuvai“, – tvirtino klubo direktorius R. Gorbačiovas.

Jis pažymėjo, kad prieš debiutą Europos taurės varžybose Lietuvos vicečempionėms itin svarbu išlaikyti dabartinės komandos branduolį bei pasistiprinti dar keletu krepšininkių.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas taip pat džiaugiasi, kad krepšinis tapo prioritetine sporto šaka Vilniaus mieste. Tai leidžia burti ne tik stiprius klubus, bet ir auginti pamainą nacionalinėms moterų ir vyrų rinktinėms.

„Vilniaus moterų krepšinio atgimimas yra labai svarbus keletu aspektų. Pagaliau moterų krepšinyje yra tokia pati situacija kaip ir vyrų – du didieji klubai iš Vilniaus ir Kauno, kurie sukūrė be galo įdomią ir intriguojančią finalo seriją. Labai džiaugiamės, kad „Kibirkštis-Tichė-IKI“ nuo kito sezono Lietuvą ir Vilnių reprezentuos Europos taurės varžybose. Dviejų pajėgių klubų sukūrimas yra labai svarbus ir nacionalinei moterų rinktinei. Anksčiau ją formavome remdamiesi vienu baziniu klubu, o dabar jų yra du“, – tvirtino M. Balčiūnas.

Vienas LKF vadovų džiaugėsi sostinės sporto vystymo ir rėmimo strategija, kurioje moterų krepšinis užima vieną prioritetinių krypčių.

„Europoje moterų krepšinio klubus dažniausiai išlaiko miesto savivaldos, tačiau Lietuvoje mes radome labai gerą privataus ir viešojo rėmimo santykį, tikrai labai džiaugiamės savivaldybių indėliu“, – teigė M. Balčiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių